Op het dak van de REO veiling in Roeselare is momenteel de nieuwe onderzoeksserre van Inagro, de Agrotopia dakserre, in aanbouw. Met 12m poothoogte vormt de gevelserre ontegensprekelijk een opvallende blikvanger. Inagro, wenst in deze afdeling een verticale teeltinstallatie voor vrucht- en bladgroenten te realiseren. In dit kader zoeken we experten in electro-mechanische automatisatieprojecten voor de ontwikkeling en bouw van deze nieuwe spraakmakende pilootinstallatie Op 24 September lichten we graag een tipje van de sluier, we gaan bovendien graag in debat met oog voor jullie ervaring en met inzicht van de wensen van de telers en de onderzoekers van Inagro. 
Marktconsultatie Vertihydro: verticale hydro-installatie voor optimaal ruimtegebruik in de serre
Programma:
Het is een uitgelezen moment om dit project mee vorm te geven en achteraf mee te dingen naar de opdracht voor de bouw en ontwikkeling ervan. Op 24 September is er niet enkel ruimte voor overleg, we voorzien tevens de mogelijkheid om je bedrijf en kennis te pitchen met de mogelijkheid van één-op-één gesprekken met de aanbestedende dienst. Bovendien is er aansluitend de mogelijkheid om deze unieke werf kort te bezoeken.
 
Programma   
12:15 – 12:30 Registratie   

12:30 – 12:40 Verwelkoming & Introductie (PIO)   
Je komt te weten wat het programma van innovatieve overheidsopdrachten (PIO) precies is en hoe deze aanbestedingen precies werken.
 
12:40 – 13:00 Visie, missie, ambitie (Inagro)  
Verticale teelt in serres is vandaag nog niet gangbaar, maar Inagro heeft een visie om de tuinbouw op termijn heruit te vinden. En de markt? Die maakt stilaan kennis met de innovaties in verticale teelt. Inagro wenst voorop te lopen en daardoor kansen te scheppen voor ondernemers die in tijden van duurzame tuinbouw en beperkte ruimte in de toekomst een rol op het wereldtoneel wensen te spelen.
 
13:00 – 13:30 De innovatie en het potentieel exploreren 
Innovatie is een co-creatief proces. Een proces van denken, herdenken en doen. In dit luik van de consultatie nemen we een aantal dilemma’s door en peilen we naar jullie reacties. Op deze manier geven we het programma van eisen samen vorm. We denken na over gebruiksgemak bij oogsten en inzaaien, we overwegen automisatiemogelijkheden en inspireren met nieuwe conceptrichtingen.
 
13:30 – 14:30 Bedrijfspitches – korte voorstelling van je bedrijf   
Het is belangrijk dat we met jullie kennis en expertise kennismaken. Daarom voorzien we een kort tijdsslot waarop jullie dit in het daglicht kunnen stellen.
 
14:30 – 14:45 Pauze
 
15:00 – 16:00 Eén-op-één gesprekken - Mogelijkheid tot bezoek van de teeltserres bij Inagro 
Misschien zit je wel met vragen of heb je enkele ideeën die je discreet wenst voor te stellen.
 
16:00 – 17:00 Optioneel werfbezoek Agrotopia serre   

 
Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Met een kort bezoek aan de serre in opbouw kom je te weten waar de pilootinstallatie komt te staan. Je zal ook nuttige inzichten verkrijgen in bvb. hoe alles kan worden geïnstalleerd. Goede informatie is immers half gewonnen. De serre wordt een opvallende blikvanger en deze werf geeft daar een prima beeld van.

 
Wie zoeken we - doelpubliek?
Voor het project ‘Vertihydro’ nodigen we samen met INAGRO en Verhaert Masters In Innovation producenten van teeltinstallaties, automatisatiebedrijven, onderzoeksgroepen en telers uit met kennis en ervaring in de bouw en ontwikkeling van elektromechanische installaties op maat en of kennis van nieuwe teelttechnieken in bladgroenten en vruchtgroenten of aangrenzende domeinen om deel te nemen aan een marktconsultatie. 

 
Deelnemers hebben bij voorkeur een technisch commerciële achtergrond in volgende expertise domeinen: 
  • Elektromechanische systemen
  • Procescontrole en -sturing
  • Camera inspectie en beeldverwerking
  • Instrumentatie
  • Technische veiligheid
  • Onderhoud en betrouwbaarheid
De marktconsultatie is bijzonder interessant voor automatisatie ingenieurs, product managers, proces ingenieurs, R&D managers of technisch commercieel verantwoordelijken. 
 

Waar en wanneer?
De marktconsultatie gaat face-to-face door op 24 September 2020, 12:30 tot 16:00, in de kantoren van Inagro, Iepersesteenweg 87, 8800 Rumbeke-Beitem   

Interesse om ons te vervoegen?
 
Inschrijven kan via deze link.   

  

 
Praktisch:
Datum:
donderdag 24 september 2020
Begintijd:
12u30
Eindtijd:
17u00
Locatie:
Inagro, Ieperseweg 87, 8800 Rumbeke-Beitem
Kostprijs:
gratis
Inschrijven:
 Inschrijven is verplicht via deze link.
Gekoppelde thema's & sectoren: Glasgroenten