Er nu meer te zien is via de WaterProtect app?

De WaterProtect applicatie heeft een opfrisbeurt gekregen: behalve de metingen, waterstanden en neerslag kan je nu ook maandelijks gemiddelde en jaarlijks gemiddelde concentraties van metingen op een locatie zien. Je kan ook de statistieken van landgebruik en erosiegevoeligheid opvragen van het afstroomgebied geassocieerd met de meetlocatie. De grafieken steken in een nieuw jasje en de metingen aan de stuw zijn aangevuld tot eind oktober.

Wist je dat...?

Op 14 februari 2019 werd de WaterProtect app voorgesteld aan de landbouwers uit de streek. Met de app is het mogelijk om up to date metingen van een 45-tal pesticiden op verschillende locaties in het gebied van de Bollaertbeek te bekijken. Ook geeft de applicatie kaarten met het landgebruik en erosiegevoeligheid in het gebied. Op die manier kan je gericht op zoek gaan naar metingen in jouw buurt en de link met gebruik in bepaalde teelten of erosiegevoeligheid zien.

Nu is er een update van de app beschikbaar. Nieuw is dat nu ook maandelijks of jaarlijks gemiddelde tijdsreeksen van concentraties beschikbaar zijn. Zo krijg je een beeld over langere periodes, en kan je zien hoe de vervuiling gelinkt is aan seizoenen. Bovendien geeft de app je de percentages van bepaalde teelten en van erosiegevoelige velden gelinkt aan de meetlocatie.

Je kan de WaterProtect app makkelijk consulteren op je laptop door te surfen naar de Inagro website: https://inagro.be/bollaertbeek/ . Klik op applicatie en je kan van start gaan.

WaterProtect_tool_afb2.jpg


 

WaterProtect_tool_afb1.jpg


 

Gekoppelde thema's & sectoren: