In WaterProtect is er nog budget beschikbaar voor de installatie van demomaatregelen. We hadden graag een systeem van continue inwendige reiniging gedemonstreerd. Heb je daarin interesse? Of heb je andere voorstellen? Lees dan verder in dit nieuwsbericht en contacteer Elien.  

Systeem voor continue inwendige reiniging op het spuittoestel. Iets voor jou?

Een systeem van continue inwendige reiniging werkt op basis van verdringing. Door middel van water én lucht wordt het spuitmiddel uit de spuittank en leidingen verdrongen. Zo kan je sneller en makkelijker spoelen op het veld, met minder water. Je vermijdt puntvervuiling op je bedrijf en wint zelfs tijd doordat je niet telkens handmatig schoon water uit de schoonwatertank moet inlaten om te spoelen. Het spoelen gebeurt ook volledig automatisch, waardoor de kans op fouten verkleint. Bovendien verbruik je minder water. In onderstaand filmpje wordt mooi voorgesteld hoe het systeem werkt.  


Deze systemen worden verdeeld door AAMS en Agrotop. Wil je dit systeem graag proberen? Ben je bereid om je bevindingen te delen met collega-landbouwers? Neem dan vóór 31/01/2020 contact op met Elien Dupon via mail of telefoon: elien.dupon@inagro.be of 051 14 03 07.

 

PrintscreenTopps_filmpjePuntvervuilingVermijden.jpg
Gekoppelde thema's & sectoren: