Begin december organiseren we een gezamenlijke reinigingsplaats voor het spuittoestel bij Agrilemahieu in Voormezele en Dauchy nv. in Kemmel. Wil jij je spuittoestel op een veilige manier komen reinigen? Schrijf je dan vóór 25 november in via het invulformulier. Geen interesse? Geen ons je reden waarom niet. Het duurt maar 2 minuten, maar helpt ons enorm vooruit!

Herinnering: Gezamenlijke reinigingsplaats voor de uitwendige reiniging van het spuittoestel: schrijf in vóór 25 november

De uitwendige reiniging van het spuittoestel op de juiste plaats uitvoeren, is heel belangrijk om puntvervuiling te voorkomen. Aan de buitenkant van het spuittoestel blijven namelijk ook fytomiddelen kleven, die bij uitwendige reiniging anders mee afspoelen naar de waterloop.

Probeer deze uitwendige reiniging van het spuittoestel in eerste instantie uit te voeren op een onverharde locatie of het veld. Heb je echter geen waterbeschikbaarheid op deze locatie of is het te nat om op onverhard te reinigen of je spoelplaats is nog niet voldoende aangepast om restwater op te vangen, dan biedt deze gezamenlijke spoelplaats een oplossing! Binnen WaterProtect organiseren we gratis op twee locaties een plaats waar je jouw spuittoestel kunt komen reinigen. Dit is op vrijdag 6 december of op maandag 9 december bij Dauchy nv. in Kemmel en op maandag 2 december of op vrijdag 13 december bij Agrilemahieu in Voormezele. Ieder anderhalf uur zal een landbouwer uitgenodigd worden om zijn spuittoestel te komen reinigen.

Wij voorzien een verplaatsbare vul- en spoelplaats in de vorm van een opplooibare bache om het reinigingswater op te vangen. Ook water, een hoge drukreiniger en klein materiaal (zoals borstels, …) om het spuittoestel te reinigen zal worden voorzien. Het opgevangen reinigingswater zal overgepompt worden in IBC-containers en verwerkt worden met de Sentinel®, een fysico-chemisch systeem om restwater van het spuittoestel te zuiveren.

 

Kom met je spuittoestel langs naar één van onze locaties en reinig je spuittoestel op een veilige manier, zonder risico op contaminatie van de waterloop.

 

We vragen je om via onderstaande link het invulformulier in te vullen, zodat we dit vlot en praktisch kunnen organiseren. Wil je ook even de tijd nemen als je geen interesse hebt hierin? We weten ook graag waarom. Het duurt slechts 2 minuten, maar je helpt ons enorm verder met jouw antwoorden!
Alvast bedankt!

Gekoppelde thema's & sectoren: