Ook de uitwendige reiniging van het spuittoestel kan puntvervuiling veroorzaken. Daarom zullen we een gratis gezamenlijke reinigingsplaats organiseren op twee locaties in het gebied, namelijk bij Dauchy nv. in Kemmel en bij Agrilemahieu in Voormezele. Waar wil jij langsgaan? En welke datum past voor jou het best? Of heb je hierin geen interesse? Laat het ons weten! Het vraagt slechts 2 minuten van je tijd. Alvast bedankt!

Gezamenlijke reinigingsplaats voor de uitwendige reiniging van het spuittoestel

In het najaar wordt op vele bedrijven de spuitmachine meestal grondig inwendig en uitwendig gereingid vooraleer deze vorstvrij wordt gezet voor het volgende spuitseizoen. Maar de machine heeft het ganse seizoen de gewassen gespoten en we staan er niet altijd bij stil dat bij het vullen en door drift ook fytomiddelen aan de machine zijn blijven kleven. In een eerder project hebben we al kunnen vaststellen dat er tot 3 gram actieve stof terug gevonden wordt in het reinigingswater van de uitwendige reiniging van een spuittoestel.

De uitwendige reiniging van het spuittoestel op de juiste plaats uitvoeren, is dan ook heel belangrijk om puntvervuiling te voorkomen. Probeer dit in eerste instantie uit te voeren op een onverharde locatie of het veld. Heb je echter geen waterbeschikbaarheid op deze locatie of is het te nat om op onverhard te reinigen of je spoelplaats is nog niet voldoende aangepast om restwater op te vangen, dan biedt deze gezamenlijke spoelplaats een oplossing! Binnen WaterProtect organiseren we gratis op twee locaties waar je jouw spuittoestel kunt komen reinigen. Dit is op vrijdag 6 december of op maandag 9 december bij Dauchy nv. in Kemmel en op maandag 2 december of op vrijdag 13 december bij Agrilemahieu in Voormezele. Ieder anderhalf uur zal een landbouwer uitgenodigd worden om zijn spuittoestel te komen reinigen.

Wij voorzien een verplaatsbare vul- en spoelplaats in de vorm van een opplooibare bache om het reinigingswater op te vangen. Ook water, een hoge drukreiniger en klein materiaal (zoals borstels, …) om het spuittoestel te reinigen zal worden voorzien. Het opgevangen reinigingswater zal overgepompt worden in IBC-containers en verwerkt worden met de Sentinel®, een fysico-chemisch systeem om restwater van het spuittoestel te zuiveren.

 

Kom met je spuittoestel langs naar één van onze locaties en reinig je spuittoestel op een veilige manier, zonder risico op contaminatie van de waterloop.

 

We vragen je om via onderstaande link het invulformulier in te vullen, zodat we dit vlot en praktisch kunnen organiseren. Wil je ook even de tijd nemen als je geen interesse hebt hierin? We weten ook graag waarom. Het duurt slechts 2 minuten, maar je helpt ons enorm verder met jouw antwoorden!
Alvast bedankt!

Gekoppelde thema's & sectoren: