De najaarseditie van de Biovelddag van Inagro vindt plaats op woensdag 2 oktober en start om 16 u. Tijdens een rondgang langs de proefvelden maken we de balans op van het groeiseizoen 2019. Na de rondleiding volgt een smaakproef van resistente aardappelrassen in de loods, gecombineerd met een netwerkmoment. In dit nieuwsbericht geven we een greep uit de proeven die in de rondleiding aan bod komen.

Biovelddag Inagro op 2 oktober 2019

Rassenproeven

Verschillende rassenproeven zijn op het moment van de Biovelddag al geoogst of naderen de voorziene oogstdatum, een ideaal moment om de eerste resultaten van de veldbeoordelingen en opbrengst met jullie te delen. Na de rondleiding te velde kan je de proefoogst van de aardappelrassen in de loods bekijken en ook enkele rassen proeven.

 

20190919_BlogBiovelddag_Fig1.jpg
Proefvelden met rassen soja, winterprei, witte kool, knolselder (9/09/2019).

 
 
Plaagbeheersing in kolen

In de teelt van kolen voeren we dit jaar opnieuw een aantal gewasbeschermingsproeven uit. In de teelt van bloemkool liggen twee proeven aan waarin we verschillende methoden uittesten om de schade door rupsen te beperken. Van augustus tot begin oktober zijn het voornamelijk rupsen van de kooluil en het klein koolwitje die schade aan de kool veroorzaken. Eén proef focust op de optimale inzet van toegelaten middelen en een tweede proef op alternatieve beheersingsstrategieën zonder gebruik van biopesticiden.
 
20190919_BlogBiovelddag_Fig2.jpg
Proefvelden gewasbescherming in bloemkool: links met zero fyto methoden, rechts met inzet van biopesticiden (9/09/2019).
 
 
Onkruidbeheersing in spinazie
 
In samenwerking met Universiteit Gent voeren we dit najaar verschillende onkruidbeheersingsproeven uit in de teelt van spinazie in het kader van een masterproef. In die proeven testen we de invloed van rassenkeuze, de rijenafstand, de combinatie van methodes van mechanische onkruidbeheersing in vals zaaibed, voor opkomst en na opkomst. Op de foto zie je al een eerste resultaat.
 
20190919_BlogBiovelddag_Fig3.jpg
Onkruidbeheersing in spinazie: een combinatie van methodes (9-sep-2019)
 
 
Meer info
 
Benieuwd om meer te zien en te horen? Reserveer 2 oktober alvast in je agenda! Bekijk het volledige programma en de praktische informatie.

Heb je nog vragen, bel of mail
 
Gekoppelde thema's & sectoren: Akkerbouw | Biologische Productie | Groenten Open Lucht