De vraag naar visproducten stijgt, maar Vlaanderen telt slechts een handvol kwekers binnen de aquacultuursector. Odisee start op 27 februari een nieuwe cursus aquacultuur om (startende) ondernemers te ondersteunen. In een van de lessen deelt Stefan Teerlinck zijn ervaring als aquacultuurmedewerker bij Inagro.

Schrijf je in voor een cursus aquacultuur

De onderzoeksgroep Aqua-ERF (Aquaculture Education and Research Facility) van Odisee organiseert (met steun van Interreg project Aquavlan2) een nieuwe cursus 'aquacultuur specialisatie'. Zowel studenten als professionele geïnteresseerden in aquacultuur zijn welkom. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig.

De cursus is praktijkgericht en focust op het ontwerp van het kweeksysteem en de bedrijfsvoering. Zo krijgen cursisten de opdracht een businessplan uit te werken. Daarbij krijgen ze hulp van enkele kwekers die hun ervaringen vanuit het werkveld delen. Stefan Teerlinck werkt op de afdeling aquacultuur bij Inagro en komt in een van de lessen aan het woord om de mogelijkheden en knelpunten voor aquacultuur in Vlaanderen te bespreken.

Praktisch

De opleiding gaat door op Campus Waas van Odisee in Sint-Niklaas.
De cursus start op 27 februari 2018. Er zijn 10 lessen die wekelijks doorgaan op dinsdagavond van 17 u-20 u.

> Meer informatie vind je in de folder


Aquavlanlogo_klein.JPG

logoschema_aquavlan2_blokje_enkellogos_klein.png

Gekoppelde thema's & sectoren: Aquacultuur