Heb je een melkvee-, varkens- of grootschalig groentebedrijf? Heb je daarnaast ook een voldoende hoog energieverbruik dat je zou willen invullen met hernieuwbare energie? Won je al inlichtingen in bij een constructeur, of werd de vergunning al ingediend? Dan kan het interessant zijn om volgende week onze praktische cursus te volgen die de grondbeginselen en aandachtspunten aankaart van pocketvergisting. Noteer alvast 17 juni in je agenda!

Start to pocketvergist: praktische vergistingscursus

Bij pocketvergisting komt heel wat kijken. In tegenstelling tot zonnepanelen is een vergister geen installatie die je plaatst en waar je niet meer naar om hoeft te kijken. Je bent immers met levende micro-organismen aan het werk.

In het VLAIO LA-project Pocket Power maakten we in 2020 al een brochure met heel wat basisinformatie omtrent pocketvergisting. Die brochure dient om landbouwers bij te staan in het keuzeproces voor pocketvergisting.
>> Bekijk de brochure.

 

Basiscursus

De brochure staat landbouwers bij in het keuzeproces, maar eenmaal de keuze is gemaakt, start het praktische werk. Daarom organiseren we op donderdag 17 juni om 13.30 u een cursus die ingaat op de praktische uitbating van een pocketvergister. Na de webinar is er ruimte voor vragen.

>> Deelnemen is gratis, maar verplicht. Schrijf je in en je krijgt op donderdag een link om deel te nemen.

 

Meer info
 
Met vragen of voor meer informatie over het project of pocketvergisting kan je terecht bij:
 
 
 
Dit nieuwsbericht kadert in de Operationele Groep Pocketboer 2.
 
20210610partnersenfinancierPocketboer2.jpg