Tijdens de biologische landbouwbeurs Terr’Eau BIO in het Franse Brie (Aisne 02) op 30 juni en 1 juli worden praktijk, onderzoek en innovaties in de biologische landbouw voorgesteld. Er worden talrijke veldbezoeken, demonstraties en conferenties georganiseerd.  

 
Franse landbouwbeurs Terr’Eau Bio 2021
Programma:

Op 30 juni is er bijzondere aandacht voor de teelt en marktkansen van biologische peulvruchten in het kader van het Interreg Fr-Wa-VL-project SymBIOse.  

Een conferentie vindt plaats over "de grensoverschrijdende samenwerking voor de sector van peulvruchten". Kom en ontdek de biologische ontwikkelingstendensen in de drie regio’s (Wallonië, Vlaanderen en Noord-Frankrijk). Je verneemt ook meer over de behoeften aan peulvruchten voor menselijke en dierlijke voeding. Ten slotte zullen er ook getuigenissen zijn van enkele actoren op de peulvruchtenmarkt.          

Een rondleiding zal worden gegeven doorheen het proefplatform dat in 2021 op het terrein is opgezet:          

  • Twee variëteiten linzen in mengteelt met vlas, huttentut en gerst.  
  • Erwten samen geteeld met verschillende granen.  
  • Zomerveldbonen gemengd met diverse granen.  
  • Zes micro-perceeltjes met granen (verschillende soorten en zaaidichtheden) waar een onderzaai gebeurd is met vlinderbloemige groenbedekkers
  • Innovatieve teelten (soja, kikkererwten,...)  

Zowel de conferentie als de rondleiding, die kaderen binnen het project, zullen worden vertaald om landbouwers uit de verschillende regio's in staat te stellen deel te nemen aan en bij te dragen tot de uitwisselingen.  

20210603_thumbnail_Terr'EauBio2.jpg


 

Meer informatie over het volledige programma van Terr’eau bio is te vinden via https://www.bio-hautsdefrance.org/salon-terreau-bio-2021/.  

Meer informatie over het project SymBIOse: http://symbiose-interreg.eu/    

Contactpersoon Inagro: jasper.vanbesien@inagro.be of 051/ 14 03 06.         

20210603_Bandeau partenaires_SymBIOse.jpg


   

 
Praktisch:
Datum:
woensdag 30 juni 2021
Begintijd:
09u00
Eindtijd:
19u00
Locatie:
Rue des Briards 11, 02870 Brie, Frankrijk
Kostprijs:
Gratis
Inschrijven: