Ben je benieuwd naar de werking van producten met gerecupereerde stikstof en fosfor, of wil je eerder informatie over de technologieën die ermee gepaard gaan? Via events en thematische nieuwsbrieven in het Nutriman-project zetten we dergelijke herwonnen meststoffen en bijhorende technologieën in de kijker, om je kennis erover te vergroten.

Nutriman deelt kennis over nutriëntenrecuperatie

In een vorig nieuwsbericht lichtten we in een animatiefilmpje toe wat Nutriman voor jou kan betekenen. De eerste twee thematische nieuwsbrieven (één over compost en digestaat en één over biofosfaat en biochar) waren toen ook net de deur uit.

Intussen zat het Nutriman-consortium niet stil. Er verschenen nog eens drie thematische nieuwsbrieven:

  1. De eerste thematische nieuwsbrief gaat onder andere over het gebruik van micro-algen als meststof. Je leest hoe dat geproduceerd wordt en wat de voordelen zijn voor landbouwers. Ook leert deze nieuwsbrief je iets meer over het gebruik van as, samen met drie uitgelichte voorbeelden die beschikbaar zijn op het Nutriman Farmer Platform.
  2. De tweede thematische nieuwsbrief vertelt je meer over struviet en neergeslagen calciumfosfaat, twee fosformeststoffen. Technische details en voorbeelden van dergelijke producten kun je terugvinden in de nieuwsbrief.
  3. De derde thematische nieuwsbrief tenslotte gaat over mineralenconcentraat, scrubberwater en ammoniumnitraat en -sulfaat. In de nieuwsbrief lees je wat de voordelen van die producten zijn en vind je heel wat voorbeelden terug.

Benieuwd naar meer?

Abonneer je op de Nederlandstalige Nutriman-nieuwsbrief om meteen op de hoogte te blijven van deze interessante producten en technologieën.

Wil je graag oude nieuwsbrieven bekijken? Op deze webpagina verzamelen we alle nieuwsbrieven van Nutriman.

Deel jouw mening over deze producten

Via mini-enquêtes (slechts 2 vragen!) polsen we per product naar de redenen waarom dergelijke herwonnen meststoffen wel/niet gebruikt worden. Wil je zelf graag jouw mening geven? Dat kan via het Farmer Platform van Nutriman! Per product vind je er een mini-enquête (bv. deze over ammoniumnitraat).

 

Meer informatie?

Met extra vragen over Nutriman of nutriëntenrecuperatie kun je terecht bij:

  • sander.vandendriessche@inagro.be
  • franky.coopman@inagro.be
  • ines.verleden@inagro.be
  • anke.dedobbbelaere@inagro.be

 


Nutriman heeft  financiële middelen ontvangen uit hoofde van Horizon 2020 — het programma voor onderzoek en innovatie van de Europese Unie in het kader van subsidieovereenkomst nr. 818470.


20210527_Logo_Nutriman.jpg20210527_Europa.png