Op donderdag 27 mei om 20u en maandag 31 mei om 13u organiseert B3W, de Begeleidingsdienst voor Betere Bodem- en Waterkwaliteit, een thematisch uitwisselingsmoment over bijbemesten in aardappelen. Tijdens dit digitale moment lichten collega-landbouwers toe hoe zij met hun bijbemesting in aardappelen omspringen om deze optimaal te laten renderen. Wil je meer weten? Lees dan zeker verder en schrijf je in voor dit digitale moment. 

 
B3W Thematisch uitwisselingsmoment ‘Bijbemesting in aardappel, hoe doe ik dit?’
Programma:

6 telers aan het woord     

Tijdens een eerste thematisch uitwisselingsmoment leerden we dat de bemestingsdosis van onze aardappelen vooral afhankelijk is van het type perceel, de bodemvoorraad en de voorvrucht. Om hier maximaal op in te spelen is het fractioneren van de bemesting een goede optie. Hierbij wordt de basisbemesting verlaagd tot ongeveer 70% van het advies en wordt een 2de fractie tijdens het groeiseizoen gegeven.     

Deze tweede fractie dienen we de volgende weken te bepalen en toe te dienen. We luisteren hiervoor naar de ervaringen van onze Oost- en West-Vlaamse telers die reeds aan bod kwamen op ons eerste thematische uitwisselingsmoment. We komen te weten hoe ze de bijbemesting dit jaar zullen aanpakken.     

Samen met de begeleiders van B3W helpen we je een antwoord te vinden op volgende vragen.     

  • Wat is het ideale moment voor een bijbemeststaal?
  • Hoe vul ik mijn advies het beste in (bij droogte)?
  • Wat met mijn gescheurde weide?
  • Wat als het advies 0 is, was mijn basisbemesting dan toch te hoog?


 

Interactie     

Omdat ook jouw kant van het verhaal belangrijk is, voorzien we ruim de tijd voor discussie en vragen. Stuur ons dus gerust een aantal vragen op voorhand door of stel jouw vraag op de avond zelf.     


 

Interesse? Schrijf snel in!     

Het thematisch uitwisselingsmoment ‘Bijbemesten in aardappel, hoe doe ik dit?’ gaat door op donderdag 27 mei om 20u en maandag 31 mei om 13u via Microsoft teams.     

Inschrijven kan tot op de dag vóór het thematisch uitwisselingsmoment en doe je op volgende manier:     

  • Maak een account aan op de B3W-webpagina als je deze nog niet hebt.
  • Meld je na het aanmaken van je account aan op de website en ga naar ‘evenementen’ of klik hier om je aan te melden voor donderdag 27 mei (20u) en hier voor maandag 31 mei (13u).

Als je aangemeld bent, zal je op de dag van het thematisch uitwisselingsmoment, voor de middag een e-mail met een link om deel te nemen ontvangen.     

Nadat je je hebt aangemeld voor het thematisch uitwisselingsmoment, kan je op het discussieforum op de B3W-website alvast jouw vragen over efficiënt bemesten in aardappelen stellen.     


 

B3W     

B3W is een samenwerking van dertien Vlaamse onderzoeks- en praktijkcentra, in opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), om de bodem- en waterkwaliteit te verbeteren. De focus hierbij ligt op het delen van goede praktijken en kennis.     

Lees meer op de webpagina van B3W.    


 

Meer info     

Indien u vragen heeft of meer info wenst, neem gerust contact op met:     

Brouckaert Anneline: Anneline.Brouckaert@b3w.vlaanderen.be    

of     

Vandermoere Stany: Stany.Vandermoere@b3w.vlaanderen.be    


 

Label_B3W_liggend.jpg


 

  
Praktisch:
Datum:
donderdag 27 mei 2021
Begintijd:
20u00
Eindtijd:
22u00
Locatie:
Online thematisch uitwisselingsmoment via MS Teams
Kostprijs:
Gratis deelname
Inschrijven:
 Maak een account aan op de B3W-webpagina als je deze nog niet hebt of volg de stappen zoals hierboven omschreven.
Gekoppelde thema's & sectoren: Bodem En Bemesting