Heb je affiniteit met de land- en tuinbouwsector, en in het bijzonder met veehouderij? Heb je interesse in voedergewassen? En wil je graag op onderzoek uitgaan? Dan is onze vacante functie iets voor jou. We zoeken een gedreven onderzoeker die de verantwoordelijkheid draagt voor het onderzoeksprogramma voedergewassen in Inagro. Solliciteren kan tot en met 10 juni 2021.

Praktijkonderzoeker voedergewassen

Jouw job

Als onderzoeker voedergewassen focus je op het praktijkgerichte onderzoek in maïs, grasland, voederbieten en andere (alternatieve) ruwvoederteelten. De onderzoeksresultaten vertaal je naar bruikbare kennis voor de sector. Je maakt deel uit van het team ‘Onderzoek en ontwikkeling’ in Inagro en krijgt een gevarieerd werkpakket.

  • Via onderzoek ontwikkel je je tot expert voedergewassen. Je werkt projectvoorstellen uit voor onderzoek in samenwerking met experten binnen en buiten de organisatie. Je staat ook in voor de planning en uitvoering van je onderzoek.
  • Door uitstekende contacten met telers en toeleveringsbedrijven detecteer je onderzoeksnoden gelinkt aan praktijkproblemen en opportuniteiten voor teelt- en rantsoeninnovatie. Dankzij je netwerk en contacten in wetenschap en bedrijfswereld ben je op de hoogte van de nieuwste relevante ontwikkelingen en benut je kansen tot innovatie.
  • Onderzoeksresultaten deel je in bondige artikels en via voordrachten op studiedagen. Ook een meer wetenschappelijk artikel schrijven durf je aan.

Onze verwachtingen

  • Je beschikt over een masterdiploma in bio(ingenieurs)wetenschappen of kunt relevante ervaring voorleggen. Je hebt een uitgesproken interesse in dierlijke productie en rundveevoeding en in praktijkgericht onderzoek.
  • Je hebt ervaring met de uitvoering van onderzoeksprojecten in nauwe samenwerking met de land- of tuinbouwpraktijk. Het is een pluspunt als je een fytolicentie P2 of P3 bezit.
  • Je denkt analytisch en probleemoplossend. Daarnaast ben je creatief. Je hebt een sterke interesse in innovatie.
  • Je kunt vlot en proactief communiceren, houdt van netwerking en hebt een vlotte pen.
  • Je kunt je werk zelfstandig plannen en organiseren en je neemt graag initiatief. Samenwerken binnen en buiten het team gaat je ook goed af.
  • Je drukt je vlot uit in het Nederlands, het Frans en het Engels.
  • Je beschikt over een rijbewijs B en een eigen wagen.


Onze medewerkers zijn gedreven en creatief en brengen innovatieve ideeën aan. Ze gaan respectvol om met mensen en middelen en kunnen goed samenwerken. Ze werken efficiënt en resultaatgericht om de gemaakte afspraken en timing te behalen binnen het voorziene budget. Betrouwbaarheid en klantgerichtheid dragen we hoog in het vaandel. Bovendien hebben we aandacht voor kwaliteit, veiligheid en milieu.


Ons aanbod

We bieden een voltijdse job met een contract van onbepaalde duur en een interessant salarispakket (niveau A). Je profiteert van een flexibele uur- en verlofregeling. Daarnaast krijg je maaltijdcheques, een hospitalisatie- en groepsverzekering en een fietsvergoeding. Je krijgt een functie in een professionele organisatie, met veel ruimte voor eigen aanpak, initiatief en opleidingskansen.

Interesse? Solliciteer nu!

Interesse? Laat jouw persoonlijke gegevens, cv en motivatiebrief na via onderstaand formulier. Inschrijven kan tot en met 10 juni 2021. Voor meer inhoudelijke informatie kan je contact opnemen met onderzoeksleider Kürt Demeulemeester via kurt.demeulemeester@inagro.be. Met vragen over de sollicitatieprocedure kan je terecht bij HR-medewerker Adelheid Deleu via adelheid.deleu@inagro.be.

Gekoppelde thema's & sectoren:

U kan helaas niet meer .
: Praktijkonderzoeker voedergewassen