Wekelijks brengen we je op de hoogte van de actuele gegevens van onze grasmetingen. In dit nieuwsbericht informeren we je over de stand van zaken in week 15.    

   
Graslandupdate week 15

Het koudere weer van afgelopen week heeft ervoor gezorgd dat de snelheid van grasgroei wat is afgenomen. Afgelopen week was de gemiddelde temperauur 4,3°C in Beitem, met een bodemtemperatuur van 6,3°C. De dagelijkse grasgroei is deze week dan ook wat afgenomen ten opzichte van vorige week, tot 26,9 kg DS /ha per dag.    

Vorig jaar kenden we in week 14 ook een tragere groei door lagere temperaturen, met een weekgemiddelde van 6°C, waardoor de dagelijkse groei terugviel tot 11 kg DS/ha. De daaropvolgende week nam de groei terug toe tot 40 kg DS door gunstigere omstandigheden, met een weekgemiddelde van 14,7°C. Het ziet er echter nog niet meteen naar uit dat we zeer warme dagen zullen krijgen. De grasgroei zal dan ook naar verwachting niet meteen toenemen, maar zeker niet meer stilvallen. Op bepaalde percelen zijn ook al de eerste knopen waarneembaar. Bij warmere temperaturen zal het mogelijk worden om een eerste voorspelling te maken van maaitijdstip.   

Wil je ook de percelen in Antwerpen opvolgen: dat kan, raadpleeg hiervoor de nieuwsbrief van Hooibeekhoeve.

graslandupdateweek15_210408d.jpg
  

Gekoppelde thema's & sectoren: Akkerbouw | Bodem En Bemesting | Melkveehouderij | Vleesveehouderij