Op dinsdag 30 maart organiseert B3W, de Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit een thematisch uitwisselingsmoment over efficiënt bemesten in aardappelen.

Tijdens dit digitale moment geven collega-landbouwers inzicht in de door hen aangewende bemestingsstrategieën en -technieken om efficiënt om te springen met hun bemesting in aardappelen. Wil je meer weten? Lees dan zeker verder en schrijf je in voor dit digitale moment.

Programma:

Efficiënt omspringen met bemesting is voordelig voor de teler en voor het milieu. Tijdens dit thematisch uitwisselingsmoment maak je kennis met telers uit Oost- en West-Vlaanderen die jou meer vertellen over hun landbouwbedrijf, hun teeltrotatie en hoe zij efficiënt bemesten in aardappelen. Meer concreet zullen zij ons vertellen:

  • Wat een bemestingsadvies hen leert en hoe ze er mee om gaan
  • Wanneer je best een staal neemt
  • Waarom het interessant kan zijn om je bemesting te fractioneren
  • Hoe je aan de slag kan met rijenbemesting
  • Waar ze op letten na het scheuren van grasland

De begeleiders van B3W zullen deze aspecten plaatsen in een ruimere context van efficiënt bemesten in aardappelen. Zo kom je te weten welke factoren de N-beschikbaarheid in de bodem beïnvloeden en hoe je de 4 J’s (juiste tijdstip, juiste plaats, juiste dosis en juiste techniek) in praktijk brengt.

Interactie

Omdat ook jouw kant van het verhaal belangrijk is, voorzien we ruim de tijd voor discussie en vragen. Stuur gerust een aantal vragen op voorhand door of stel jouw vraag op de avond zelf.

Meer info

Indien u vragen heeft of meer info wenst, neem gerust contact op met:
Vandermoere Stany
Stany.Vandermoere@b3w.vlaanderen.be

B3W

B3W is een samenwerking van dertien Vlaamse onderzoeks- en praktijkcentra, in opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), om de bodem- en waterkwaliteit te verbeteren. De focus hierbij ligt op het delen van goede praktijken en onderlinge kennisuitwisseling.

Lees meer op de website van B3W.

20210330_Bemesten_in_aardappelen.jpg

Praktisch:
Datum:
dinsdag 30 maart 2021
Begintijd:
19u30
Eindtijd:
21u00
Locatie:
Online van thuis te volgen via Microsoft Teams.
Kostprijs:
Gratis deelname. Schrijf je in voor maandag 29 maart.
Inschrijven:
 
Schrijf je in via deze link.
Gekoppelde thema's & sectoren: Akkerbouw