Bermgras komt jaarlijks in grote hoeveelheden vrij en heeft hoge verwerkingskosten. Misschien heb je je al afgevraagd wat er met dat bermgras allemaal mogelijk is? Op donderdag 22 april om 19 u organiseert het Grassication-team een webinar over de anaërobe co-vergisting van bermgras met VeDoWS-mest. Interesse in dit onderwerp? Noteer deze datum alvast in je agenda en schrijf je in!

Webinar co-vergisting van bermgras

In Grassification voeren de projectpartners onderzoek naar rendabele toepassingen voor bermgras. Een van de pistes is het gebruik van bermgras voor energetische valorisatie, waarbij ook gekeken wordt naar co-vergisting. Het project wil de logistieke en technische aspecten van de keten optimaliseren en kijkt voor vergisting ook naar milieu en beleidsmatige, juridische en economische aspecten.

 

Doelstelling
 
Tijdens deze webinar willen we de resultaten van een (natte) vergistingstest voorstellen. Een pilootproef werd opgezet in Inagro, waarbij bermgras co-vergist werd met VeDoWS-mest en varkensdrijfmest. Bovendien werd op deze case ook een levenscyclusanalyse en een techno-economische analyse uitgevoerd door UGent en VITO om een beeld te krijgen van het totale plaatje.
 
Praktische info
 
Benieuwd naar de resultaten en een potentiële discussie? Schrijf je dan in!
 
> Bekijk het programma en schrijf je in.

Indien je dit webinar liever overdag volgt, dan kan je je ook inschrijven voor 20 april om 10 u (LET OP: webinar in het Engels).
 
 
Meer info

Vragen over deze webinar of over het project? Contacteer Audrey Miserez via audrey.miserez@inagro.be.
 
 
Het project Grassification is gefinancierd binnen het Interreg-programma 2zeëen, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).
20211103-Logo Grassification.png

20210311-EUvlag.png