Sinds december 2020 staat een gloednieuwe container voor gesloten meerlagenteelt in Inagro. De omgebouwde scheepvaartcontainer laat toe om in uiterst gecontroleerde klimaatomstandigheden bladgroenten en kruiden te telen met optimaal gebruik van energie en ruimte. Onlangs kwam PlattelandsTV een kijkje nemen in onze gewascontainer. Het resultaat zie je vanaf zondag 14 maart in Tournée Provinciale. 

 
Maak kennis met onze gewascontainer voor gesloten meerlagenteelt, vanaf zondag op PlattelandsTV

Op een beperkte oppervlakte meer kunnen telen, het klinkt voor elke land- of tuinbouwer ongetwijfeld aantrekkelijk. Precies daarom stijgt de wereldwijde interesse in gewasproductie via meerlagenteelt. In Vlaanderen staat de kennis van die efficiënte teelttechnieken nog in de kinderschoenen. Daarom kocht Inagro een gewascontainer voor gesloten meerlagenteelt aan.  

Gesloten meerlagenteelt biedt heel wat voordelen. Zo kan je de teeltomstandigheden voor specifieke teelten optimaliseren én controleren. Daarnaast verlagen het gesloten telen en de toepassing van hydroteelt de ziektedruk in sterke mate. Uiteraard heeft de teelt ook een keerzijde. Gesloten meerlagencontainers zijn een grote energieslokop. Maar ook dat proberen we te optimaliseren en te counteren.  

>> Benieuwd naar de reportage? Stem vanaf zondag 14 maart af op PlattelandsTV en bekijk de uitzending van Tournée Provinciale.    


 


 

Deze container werd mede mogelijk gemaakt door de financiele ondersteuning van VLIF. Onderzoek op open meerlagenteelt, in serre, zal gebeuren in de gevelserre van Agrotopia. De dakserre zal daarnaast ook een ruimte voor gesloten meerlagenteelt bevatten.    

 
Gekoppelde thema's & sectoren: Glasgroenten