Wekelijks volgen we de evolutie van de temperatuursom op. Op een aantal locaties is de gewenste som al overschreden of zal ze dit weekend bereikt worden. 

 
Graslandupdate week 8: Evolutie temperatuursom

De temperatuursom is een handig hulpmiddel om te bepalen wanneer het gras start met groeien. Door dat cijfer op te volgen weet je wanneer het aangeraden is om te starten met een eerste kunstmestgift. De gewenste norm daarvoor is 250°C. Meer info lees je in het nieuwsbericht van vorige week.

Evolutie sinds vorige week  

De grafiek onderaan dit nieuwsbericht geeft duidelijk aan dat de temperatuursom deze week heel sterk is gestegen, in tegenstelling tot de stagnatie die we hadden door de koude periode van 2 weken geleden. Sinds 15/02 neemt de curve dan ook een steile helling omhoog, wat te verklaren is door het warmere weer. Ook de bodemtemperatuur is gestegen deze week. Vorige week was die nog 4,7°C. Deze week hebben we een gemiddelde van 8,5°C gemeten.
 

Onderstaand vind je het overzicht op kaart van de temperatuursom op de verschillende locaties op 25/02/2021, en de grafiek met de evolutie.
 

Tsom_210225a.jpg

Grafiek_Tsom_210225a.jpg
 

 

  


 

Logo_Demonstratieproject-lerend netwerk grasland.JPG


 

Gekoppelde thema's & sectoren: Akkerbouw | Melkveehouderij | Vleesveehouderij