Op woensdag 24 februari om 19.30 u organiseren Boerenbond en Generation Food een webforum en digitaal netwerkevent voor producenten, afnemers en verwerkers van lokaal geproduceerde granen en peulvruchten. Zo willen ze regionale partnerschappen een duwtje in de rug geven. Interesse om deel te nemen? Schrijf je dan in vóór 17 februari!

Granen en peulvruchten: de ingrediënten van een gezond verdienmodel?

Consumenten hebben een groeiende interesse voor lokale granen en peulvruchten. Granen vormen al langer een belangrijke basis van onze voeding, en peulvruchten krijgen meer aandacht als alternatieve eiwitbron. Granen en peulvruchten spelen ook een belangrijke rol in een duurzame teeltrotatie, waarbij er ook aandacht is voor een gezonde bodem, een kwaliteitsvol eindproduct en een correcte prijs voor de landbouwer.

(Lees verder onder de foto.)

 

20210208_Kikkererwt.jpg

 

Webforum en regionale netwerkavond voor West- en Oost-Vlaanderen
 

 

Om zicht te krijgen op de vraagkant van deze gewassen wordt een regionale netwerkavond voor ondernemers uit West- en Oost-Vlaanderen georganiseerd. De avond zelf bestaat uit twee delen.
  • In het eerste deel, het webforum, gaan we in gesprek met Leen Vanoverbeke die samen met haar man Hans Geldof quinoa teelt, onder andere voor Colruyt, en met Bram Van Looveren van Casibeans. Bram zal de samenwerking tussen het bedrijf en de landbouwers toelichten voor de productie van rode bonen.
  • Het tweede deel van de avond bestaat uit een online netwerkevent via het platform Conversation Starter. Tijdens dit netwerkevent kan je contact maken met andere deelnemers.

 

Voor wie?

De avond wordt georganiseerd voor producenten en verwerkers van granen en peulvruchten uit de regio West- en Oost-Vlaanderen, kortom voor landbouwers, lokale ondernemers in horeca, retail en de brouwerij- en bakkerijsector en lokale en nationale voedingsproducenten.

 
Praktische info
 
Benieuwd naar dit event? Schrijf je dan in vóór 17 februari! Het aantal deelnemers aan het online netwerkevent (deel 2 van de avond) is beperkt tot 50 deelnemers en is enkel toegankelijk voor de doelgroep van het event. Voor het webforum wordt geen beperking opgelegd.
 
 
> Wil je enkel inschrijven voor het webforum, stuur dan een mailtje naar nele.lauwers@boerenbond.be.

Meer info
 
Vragen over dit event? Contacteer Nele Lauwers via nele.lauwers@boerenbond.be.
 
 
 
Deze netwerkavond komt tot stand met de hulp van Generation Food, Innovatiesteunpunt, Groene Kring, ILVO, Fabrieken voor de toekomst (POM West-Vlaanderen) en Inagro. De expertise en het netwerk binnen deze organisaties kunnen je helpen om verdienmodellen met granen en peulvruchten vorm te geven op je bedrijf.

 

20200224_granenenpeulvruchten_boerenbond.jpg