Via dit webinar willen we jullie wegwijs maken doorheen de verschillende technieken die er op de markt zijn inzake mechanische onkruidbestrijding. Verschillende proefcentra lichten hun proefresultaten in gangbare teelten toe.

Webinar: Mechanische onkruidbestrijding
Programma:

De technieken en machines voor mechanische onkruidbestrijding evolueren pijlsnel. De interesse in mechanische onkruidbestrijding stijgt in de gangbare landen tuinbouw naarmate het aantal erkenningen voor herbiciden afneemt. Ook de toename in het Vlaamse bioareaal maakt dat het doelpubliek voor deze machines groeit. Zowel met als zonder combinatie van chemische onkruidbestrijding zijn er goede resultaten te behalen.

Voor loonwerkers is er een mooie rol weggelegd om met deze nieuwe technieken aan de slag te gaan. Niet elke landbouwer zal immers zelf tijd en middelen willen of kunnen investeren in de mechanische onkruidbestrijding. Een mechanische onkruidbestrijding vraagt ook een andere aanpak die enige specialisatie vergt.

Programma

 

 • 20.00 u: Mechanische onkruidbestrijding:
  welke technieken zijn er vandaag?
  (Lieven Delanote, Inagro)
 • 20.35 u: Proefresultaten in gangbare teelten:
  Witloof, wortel, knolselder (Inagro)
  Maïs (Hooibeekhoeve)
  Bieten, chicorei (Bieteninstituut)
 • 21.20 u: Kansen voor loonwerk?
  Getuigenis
  loonwerker Johan Staelens en melkveehouder Klaas Devreese
 • 21.30 u: Vragen en debat
 • 21.45 u: Einde

Meer info

Contacteer Jan Vanwijnsberghe via jan.vanwijnsberghe@inagro.be of Eveline Driesen via eveline.driesen@innovatiesteunpunt.be.


Deze activiteiten zijn een organisatie binnen de projecten “Onkruidbestrijding 2.0 met slimme combinatie van chemie en techniek” en “Bio zoekt Boer”.

Logobanner_Webinar_MechanischeOnkruidbestrijding_22022021.JPG


 

Praktisch:
Datum:
maandag 22 februari 2021
Begintijd:
20u00
Eindtijd:
21u45
Locatie:
Webinar, online te volgen
Kostprijs:
Gratis deelname.
Inschrijven:
 Inschrijven is verplicht en doe je vóór 21 februari! Dit kan via www.innovatiesteunpunt.be/nl/kalender, info@innovatiesteunpunt.be of 016/28.61.02. Na inschrijving ontvang je op 22 februari zelf de deelnamelink.