De voorbije twee weken lanceerden we adviesfilmpjes over melkvee. Daarin gaven we al een aantal praktische tips over de interpretatie van kuilen en de voeder- en drinkwateropname bij melkvee. Deze week geven we je mee welke signalen je in de stal kan opvangen.

Adviesfilmpjes ondersteunen melkveehouders in Westhoek en daarbuiten (deel 3)

Vandaag laten we je graag kennismaken met de volgende filmpjes in de reeks.

In het filmpje over signalen in de veestapel illustreert adviseur Ilse Louwagie wat je dagelijks kunt interpreteren bij je koeien. Ze leert je ook welke verbanden je kunt leggen tussen de signalen en de voeding van je melkvee. Tel jij bijvoorbeeld af en toe hoeveel de koeien herkauwen?


KoeienInagro2_WAL2343_signalen.jpg

In het filmpje over mestanalyse wordt een mestzeefproef uitgevoerd. We vertellen je ook wanneer het belangrijk is om dat te doen.

KoeienInagro2_WAL2267_mestanalyse.jpg

> Bekijk de filmpjes over signalen in de veestapel en mestanalyse én de filmpjes van de voorbije weken op het YouTube-kanaal van Inagro.

Volgende week komen de laatste filmpjes aan bod. Daarin zoomen we in op de interpretatie van de MCC- en MPR-resultaten. We geven ook tips bij droogstandsvoeding.

 

Meer info
 

Wil je graag wat meer uitleg? Of heb je feedback? Contacteer een van onze adviseurs in melkveehouderij:

 

Deze demonstratievideo’s kaderen in het LEADER-project “Melkveehouders in de Westhoek delen kennis en versterken bedrijfsvoering” en worden gesubsidieerd door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

logobandprojectmelkveewesthoek.PNG

Gekoppelde thema's & sectoren: Melkveehouderij