Er is een groeiende interesse voor de consumptie van granen en peulvruchten van eigen bodem. Granen zijn een belangrijke basis van onze voeding en peulvruchten krijgen steeds meer aandacht als eiwitbron. Beide gewassen passen bovendien in een duurzaam teeltplan en een gezond dieet. Tijdens dit online netwerkevent krijg je beter zicht op vraag en aanbod van granen en peulvruchten in de regio West- en Oost-Vlaanderen.

Granen en peulvruchten: de ingrediënten van een gezond verdienmodel? (digitaal netwerkevent)
Programma:

Deel 1: 19.30 u tot 20.20 u

Webforum via ZOOM

De avond wordt op gang gebracht met enkele getuigenissen van ondernemers die al ervaring hebben met regionale partnerschappen. We gaan in gesprek met Leen Vanoverbeke die samen met haar man Hans Gheldof quinoa produceert voor onder andere Colruyt en met Bram Van Looveren van Casibeans, een bedrijf dat handelt in peulvruchten en sinds enkele jaren met Vlaamse landbouwers samenwerkt voor de productie van lokale rode bonen.

Deel 2: 20.30 u tot 22.15 u

Online netwerkevent voor landbouwers, lokale ondernemers in horeca/catering, retail, voedingsproducenten, brouwerijen, bakkerijen...

Via het platform ‘Conversation Starter’ kan je vooraf het profiel van de andere deelnemers verkennen zodat je die avond gericht 1-op-1 kan netwerken.

> Inschrijven is verplicht via deze link.

 

Het evenement is georganiseerd door Boerenbond en Generation F.

Praktisch:
Datum:
woensdag 24 februari 2021
Begintijd:
19u30
Eindtijd:
22u15
Locatie:
Online
Kostprijs:
Gratis
Inschrijven:
 
> Inschrijven is verplicht via deze link.
Gekoppelde thema's & sectoren: Akkerbouw | Groenten Open Lucht