Wil jij een activiteit organiseren op jouw boerderij? En kan je tips gebruiken over hoe je dat organisatorisch en communicatief moet aanpakken? In januari organiseerden we drie webinars die je wegwijs maken om een verbredingsactiviteit op touw te zetten. Die webinars kan je nu herbekijken!

Herbekijk de drie webinars om een belevingsvolle activiteit te organiseren op de boerderij

In het kader van het provinciale coronaherstelplan ondersteunde Inagro een twaalftal hoeves die een activiteit organiseerden op hun boerderij in de zomer van 2020. Mieke Vergote, een ervaren communicatie- en eventcoach, begeleidde de zomeractiviteiten, sprokkelde de meest interessante informatie bijeen en deelde haar kennis in drie webinars.

OverzichtMiessentielklein.jpg

 

WEBINAR 1: Een activiteit organiseren, hoe begin je eraan?
Webinar1Miessentiel.jpg
In dit webinar licht Mieke Vergote de randvoorwaarden van een succesvolle activiteit toe. Startende bij het samenstellen van een programma, de werving (communicatie), het budget tot en met de prijszetting. Ook kansen tot samenwerken worden toegelicht.

> Bekijk webinar 1WEBINAR 2: Communicatieplanning in functie van een activiteit

Webinar3Miessentiel.jpg
Goede communicatie is essentieel voor een succesvolle activiteit. Om dat in goede banen te leiden, is het handig om met een gericht plan aan de slag te gaan. Een communicatiekalender is daarbij een ideaal hulpmiddel. Tijdens dit webinar krijg je handvatten om er zelf een op te maken.

> Bekijk webinar 2


WEBINAR 3: Gebruiksvriendelijke communicatietools
Webinar2Miessentiel.jpg
Er zijn heel veel online tools ter beschikking om de communicatie en/of opvolging van jouw activiteit efficiënt en verzorgd aan te pakken. Maar hoe start je daarmee? Tijdens deze sessie helpen we jou op weg en nemen we enkele gebruiksvriendelijke communicatietools onder de loep.
  • Canva: bij het ontwerpen van een creatieve visual voor jouw social media post.
  • Mailchimp: bij het schrijven van een digitale nieuwsbrief.
  • Google Form of Jotform: bij het opvolgen van inschrijvingen.
 
 
Ook in de zomer van 2021 biedt Inagro hulp bij jouw toeristisch-recreatieve zomeractiviteit!
 
Vind je de tips in de webinars interessant? En doen ze je goesting krijgen om zelf aan de slag te gaan? Denk jij aan een bezoekdag, een educatieve wandeling of fietstocht, een bijzondere kampeerervaring op de boerderij, een rustplaats voor fietsers en wandelaars, … of misschien nog iets helemaal anders? Ook in de zomer van 2021 kan je gebruik maken van de coaching die Inagro aanbiedt!
 
 
 
Vragen?
 
Contacteer Muriël Derycke via muriel.derycke@inagro.be.
 
 
WLVzomerWVL.PNG
Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding