Op donderdag 14 januari 2021 vond de webinar 'Circulaire meststoffen en bodemverbeteraars: van innovatie naar praktijk' plaats. Deze webinar vond plaats in het kader van het Nutriman-project, dat de brug slaat tussen toegepast onderzoek en industrie. Met een 250-tal deelnemers kunnen we spreken van een groot succes! Voor degenen die er toch niet bij konden zijn, staat de webinar vanaf nu ook online.

Herbekijk de succesvolle webinar over circulaire meststoffen en bodemverbeteraars
Land- en tuinbouw in onze regio evolueert razendsnel. Zo wordt er in het kader van een circulaire economie aandacht geschonken aan de toepassing van herwonnen minerale nutriënten, zoals stikstof en fosfor, én aan het belang van de organische koolstof. Het hoofddoel van de webinar 'Circulaire meststoffen en bodemverbeteraars, van innovatie naar praktijk' was de eerste resultaten van het NUTRIMAN-onderzoeksproject onder de aandacht te brengen en landbouwers te informeren over de nieuwe Europese meststoffenverordening.
 
Tijdens deze webinar deelden Vlaamse en Nederlandse experts hun praktijkervaring en luisterden we ook naar ervaringen. Dit gratis evenement was vooral gericht op landbouwers, beroepsorganisaties, producentenverenigingen, coöperaties, universiteiten en onderzoeksinstituten en andere stakeholders die een link hebben met de agrovoedingssector.  
>> Bekijk deze webinar integraal via de Youtube-pagina van Nutriman.

Platform voor landbouwers
 
Wil je nog meer info over verschillende producten en technologieën die binnen Nutriman onderzocht worden? Neem dan zeker een kijkje op het gratis webplatform, waarop we nieuwe innovaties met een focus op stikstof- en fosforrecuperatie aan landbouwers tonen. Deze innovaties vormen de sleutel tot een duurzaam landbouwmodel met veilige, biogebaseerde meststoffen.
 
Het platform geeft een overzicht van kant-en-klare technologieën en producten die gericht zijn op de meest urgente behoeften van landbouwers. De database wordt continu geüpdatet en zal zeker tot 2031 blijven bestaan.  

>> Neem een kijkje op het platform.


Nutriman heeft financiële middelen ontvangen uit hoofde van Horizon 2020 — het programma voor onderzoek en innovatie van de Europese Unie in het kader van subsidieovereenkomst nr. 818470.  

20210130_Logo_Nutriman.jpg20210130_Europa.png