Een gezond voedingspatroon is essentieel voor een goede gezondheid. Hoe helpt voeding ons om gezond te zijn en dat ook te blijven? Iedereen heeft baat bij voeding die meer afgestemd is op zijn of haar noden. Grondig onderzoek naar de gezondheidseffecten van voedingsmiddelen en voedingspatronen is daarom nodig. Verschillende kennispartners in de zorg- en voedingssector, waaronder Inagro, nemen daarin het voortouw. Hoe kan onze voedingssector zijn aanbod zo goed mogelijk afstemmen op een gezond voedingspatroon? Hoe kan voeding beter opgenomen worden in een globale behandeling van zorgbehoevenden? Je komt het te weten tijdens de webinar "Voeding voor de zorg, zorg voor de voeding" op 25 maart.

Webinar: Voeding voor de zorg, zorg voor de voeding
Programma:
  • Hoe kan de voedingssector bijdragen tot het verbeteren van de gezondheid? (preventieperspectief) - Laura Verbeyst, Lector  & Onderzoeker UCLL
  • Welke rol kunnen diëtisten spelen bij gezondheidszorg? (curatief perspectief) - Michaël Sels, UZA, diensthoofd dieetafdeling
  • Panelgesprek “Hoe maken we consument, de zorgverstrekker en de zorgbehoevende meer bewust van het belang van voeding?"
    Laura Verbeyst, Michaël Sels, Sami Hemdane (Comeos), Gunther Vanoverschelde (Ruddersstove), Danny Soubry (Delimeal)
  • Expertise bij de West-Vlaamse kennisinstellingen inzake "Voeding voor de zorg, zorg voor de voeding"
  • Interactie met publiek - via breakout sessies

 

 

Dit evenement wordt georganiseerd binnen de werking van het open onderzoeks- en innovatieplatform NuHCaS.

20200319_LogobalkEFRO_voedingzorg_nuhcas.jpg

20200319_Logobalk_voedingzorg_nuhcasb.jpg

Praktisch:
Datum:
donderdag 25 maart 2021
Begintijd:
13u30
Eindtijd:
15u30
Locatie:
Online
Kostprijs:
Gratis
Inschrijven:
 Inschrijven doe je via het formulier op deze webpagina.