Verdiep je je graag in plantenziekten? Zit een labojas je als gegoten? Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is onze vacante functie iets voor jou. We bieden een uitdagende, voltijdse job aan in Roeselare. Solliciteren kan tot en met 15 januari 2021.

Laborant plantendiagnostiek

Jouw job

Betrouwbare diagnostiek met tijdige opsporing van plantenziekten en -plagen staat aan de basis van de teelt van een gezond gewas. Inagro voert diagnostische testen uit voor landbouwers met problemen in hun gewas. Als laborant plantendiagnostiek voer je gevalideerde en nieuwe protocols uit de wetenschappelijke literatuur uit om plantpathogenen (ziekten, plagen en gebreksziekten) te detecteren en identificeren. Bovendien werk je mee aan diverse onderzoeksprojecten van Inagro.

  • Je voert de diagnostische analyse uit van A tot Z. Daarvoor raadpleeg je eerst de beschikbare literatuur, handleiding en werkinstructies. Daarna maak je de plantenstalen, de oplossingen en het materiaal klaar voor de verschillende analyses. Je voert de testen uit. Daarbij komen uitplatingen, moleculaire testen (bijvoorbeeld (q)PCR en Elisa-testen) en innovatieve technieken aan bod. Tot slot valideer je de testresultaten en voer je een eerste interpretatie uit. Je rapporteert aan de verantwoordelijke plantendiagnostiek.
  • Ook relevante administratieve taken maken deel uit van je takenpakket. Denk aan diagnosestalen inschrijven, de rapportage van analyseresultaten voorbereiden, toesteldossiers opstellen, stock beheren en laboratoriumprotocollen opstellen.


Onze verwachtingen

  • Je hebt een relevante opleiding genoten, zoals bachelor laboratoriumtechnieken, biochemie, (landbouw)biotechnologie of biomedische (laboratorium)technologie, of je kunt relevante ervaring voorleggen.
  • Je bezit interesse voor de plantenbiologie en -biotechnologie en een basiskennis fytopathologie. Bovendien heb je kennis van microbiologische laboratoriumtechnieken en moleculaire detectietechnieken. Kennis over ISO- en BELAC-certificatie is een pluspunt.
  • Je kunt zelfstandig werken en plannen.
  • Je drukt je vlot uit in het Nederlands en beschikt over een goede praktische kennis van het Engels en het Frans.
  • Je kan vlot omgaan met de gebruikelijke ICT-toepassingen (Word, PowerPoint, Excel, Access)


Onze medewerkers zijn gedreven en creatief en brengen innovatieve ideeën aan. Ze gaan respectvol om met mensen en middelen en kunnen goed samenwerken. Ze werken efficiënt en resultaatgericht om de gemaakte afspraken en timing te behalen binnen het voorziene budget. Betrouwbaarheid en klantgerichtheid dragen we hoog in het vaandel. Bovendien hebben we aandacht voor kwaliteit, veiligheid en milieu.


Ons aanbod

We bieden een voltijdse job met een contract van onbepaalde duur en een interessant salarispakket (op niveau B) met extralegale voordelen. Je profiteert van een flexibele uur- en verlofregeling. Daarnaast krijg je maaltijdcheques, een hospitalisatie- en groepsverzekering en een fietsvergoeding. Je krijgt een functie in een professionele organisatie, met een moderne en unieke onderzoeksinfrastructuur en met veel ruimte voor eigen aanpak en initiatief.


Interesse? Solliciteer nu!

Interesse? Laat jouw persoonlijke gegevens na via dit formulier. Mail jouw motivatiebrief en cv naar adelheid.deleu@inagro.be. Inschrijven kan tot en met 15 januari 2021.

Voor meer inhoudelijke informatie kan je contact opnemen met Ellen Pauwelyn via ellen.pauwelyn@inagro.be. Met vragen over de sollicitatieprocedure kan je terecht bij HR-medewerker Adelheid Deleu via adelheid.deleu@inagro.be.

Gekoppelde thema's & sectoren:

U kan zich helaas niet meer inschrijven.
Inschrijving : Laborant plantendiagnostiek