Het portfolio van projecten INTERREG SMARTBIOCONTROL heeft het plezier u uit te nodigen voor zijn slotevenement dat zal plaatsvinden op 10 december 2020. Dit evenement zal doorgaan via videoconferentie.
Digitaal slotevenement Smartbiocontrol

In de afgelopen 4 jaar heeft dit portfolio van grensoverschrijdende projecten zich gericht op het ontwikkelen van nieuwe en effectieve oplossingen voor de bestrijding van vele plantenziekten door middel van een biocontrole aanpak die respectvol is voor de natuur.

 

Programma

9u-11u30:

  • Twee nieuwe databanken die wetenschappelijke en technische informatie over biopesticiden samenbrengen.
  • Een synthese van de resultaten verkregen in het kader van het project en gerelateerd aan de ontwikkeling (selectie, productie en effectiviteit op verschillende plantenziekten) van huidige (micro-organismen: Mycorrhizae, Bacillus, Pseudomonas) of toekomstige (lipopeptiden, rhamnolipiden, oligosacchariden) biopesticiden.
  • De resultaten van een enquête bij verdelers van gewasbeschermingsmiddelen en landbouwers over de perceptie en de verspreiding van biopesticiden.
  • Een nieuwe diagnostische tool voor het identificeren van pathogenen in het veld en het monitoren van de activiteit van biocontrolemiddelen: het voorbeeld van een studie over septoria in tarwe zal worden gepresenteerd.

11u30-12u: Persconferentie

13u30-16u30:

Eén van de portfolioprojecten, het BIOPROTECT-project, zal de resultaten voorstellen van de biocontrole experimenten in de serre en op het veld, met de nadruk op pathosystemen die specifiek zijn voor aardbei, appel, wortel, prei, sla en tarwe.

Bekijk de programmadetails en alle informatie over de sprekers en moderatoren.


Praktisch

Videoconferentie

In eerste instantie was dit evenement gepland als een face-to-face evenement, maar uiteindelijk zal het worden gehouden door middel van videoconferentie via het platform ZOOM. U krijgt toegang tot het platform dankzij een link die u rechtstreeks naar het evenement doorverwijst. U hoeft geen account aan te maken. Aangezien het publiek tweetalig is, wordt op het platform een systeem van simultaanvertaling door professionele tolken geïmplementeerd. Door in te loggen, kunt u uw discussiekanaal (Frans of Nederlands) kiezen om het seminarie in uw taal te beluisteren.

Inschrijving

Het seminarie is gratis, maar registratie is verplicht. Geregistreerde deelnemers ontvangen per e-mail de link naar het ZOOM-platform waarmee u het evenement kunt volgen.

Schrijf je in!

LogosSmartbiocontrol.png.jpgGekoppelde thema's & sectoren: Aardbeien | Akkerbouw | Biologische Productie | Groenten Open Lucht