Binnen het Nitroman-project wordt gekeken of herwonnen meststoffen als vervanger kunnen dienen voor kunstmest. Dit gebeurt met de veranderende wetgeving van SafeManure die eraan komt in het achterhoofd. Kom meer te weten over de bemestingsresultaten van ammoniumsulfaat, ammoniumnitraat en mineralenconcentraat in vergelijking met dierlijke meststoffen en kunstmest in deze webinar.

Bekijk de eerste proefveldresultaten van Nitroman

Praktisch

Op 3 december 2020 organiseert Nitroman een gratis webinar over de veldproefresultaten binnen het Nitroman-project. De webinar start om 13u en eindigt ten laatste om 14u30.

De vier proeftuincentra binnen het Nitroman-project (PSKW, PVL Bocholt, Hooibeekhoeve en Proefboerderij Rusthoeve) hebben deze bemestingsproeven uitgevoerd op maïs, gras, spinazie, selder en aardappelen.

Wil je weten welke herwonnen meststoffen potentieel tonen om jouw kunstmest te vervangen? Schrijf je dan zeker in! Je ontvangt enkele dagen voor de start van de webinar een link voor je deelname.

> Schrijf je nu in!

 

Meer info

> Bezoek de website voor meer info over het project.

> Of volg het project op Facebook.


Vragen?

Voor meer vragen of informatie over nutriëntenrecuperatie en herwonnen meststoffen kan je terecht bij:  

 


Nitroman wordt gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu.

201116_Nitroman_Logobanner2.png