Elke melkveehouder heeft het al ondervonden: krachtvoeders zijn duur. Maar men vergeet vaak dat ruwvoeders de grootste kost vertegenwoordigen in het basisrantsoen. Dit is een goede reden om zoveel mogelijk uit je ruwvoeders te halen, zowel in kwaliteit als in kwantiteit. Binnen het project PROTECOW besteedden we veel aandacht aan ruwvoederkwaliteit. Want met kwalitatieve ruwvoeders kan je goedkope melk produceren met hoge eiwit- en vetgehaltes. Hoe kom je tot een goede ruwvoederproductie? En wat is het belang van een goede graskuil in het melkveerantsoen? Antwoorden krijg je in deze videoles. We geven praktische richtlijnen bij het telen, bemesten, maaien, inkuilen en uitkuilen.  

Videoles: het belang van kwalitatieve ruwvoeders

Vanaf het zaaien tot aan het voederhekken… elke stap in het ruwvoederproductieproces is belangrijk. Eddy Decaesteker, melkvee-adviseur van Inagro, geeft enkele aandachtspunten en tips voor een kwalitatieve, smakelijke graskuil.

 

Videoles1-NL_PROTECOW_play.PNG

 
Volgende week brengen we een videoles over het verbeteren van de voederautonomie.
 
Meer info
PROTECOW wil de technische en economische cijfers van Vlaamse, Waalse en Noord-Franse melkveehouders helpen verbeteren. De projectpartners vergelijken onderzoek van melkvee-experts en ervaringen van melkveehouders uit het grensgebied. Volg het projectnieuws via de Facebook-pagina of website van PROTECOW.
 
Vragen?
Contacteer Eddy Decaesteker – eddy.decaesteker@inagro.be – 051 27 33 86    
 
 
 
 
Logobanner_Protecow_V3.jpg


Gekoppelde thema's & sectoren: Melkveehouderij