In het verleden kregen we vaak de vraag van landbouwers of ze konden weten wanneer de kraanman langskwam om de waterloop te rijten. Binnen het project Watertalk werd er een online tool ontwikkeld om op deze vraag een antwoord te bieden.

Wanneer komt de kraanman de waterloop rijten? Check de Watertalk tool!

Vorige week woensdag werd de online tool Watertalk gelanceerd. Via deze tool kan een landbouwer nagaan wanneer de kraanman langskomt om de waterloop te rijten. Door simpelweg het adres of een perceelsnummer in te geven kan de landbouwer zien wanneer de kraanman dat deel van de waterloop, dat langs zijn percelen is gelegen, zal rijten.  Leer de tool kennen met behulp van onderstaande handleiding.  

 

 1. Surf eerst naar www.watertalk.be. Je krijgt eerst een scherm met logo’s te zien. Het duurt even voor de effectieve pagina geladen is.
  Bovenaan rechts kan je een perceelnummer of adres ingeven. We nemen Inagro als voorbeeld.

  Printscreen Homepage - 1.png 2. De tool zoomt automatisch in op het gevraagde perceelnummer/adres. Daarna verschijnt de planning voor het ruimen van de waterlopen rond Inagro. Aan de hand van de kleur van het specifieke deel van een waterloop kan je snel zien welk deel al ingepland staat:  

  o Groen: Maaiwerken zijn uitgevoerd.
  o Oranje: Maaiwerken zijn gepland maar nog niet uitgevoerd.
  o Rood: Maaiwerken moeten nog ingepland worden.

  Printscreen Legende 2.png 3. Door vervolgens op een deel van de waterloop te klikken, verschijnen de gegevens van de waterloop, de planning en de aannemer die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de werken.

  Printscreen Detail werken 3.pngOndervind je problemen? Meld het dan ook via de tool. Door op het knopje ‘melding’ te klikken verschijnt het e-mailadres naar waar je de vraag of klacht kan richten.

watertalkmelding.PNGMeer info?  

Ruben Mistiaen
T 051 27 33 19
E ruben.mistiaen@inagro.be

 


logowatertalk1.jpg