In april zamelden twee Nederlanders, Tony Martens en Mauritz van de Ven, 4,6 miljoen euro in om waterlinzen te kweken in Californië. In Vlaanderen wordt de plant nog steeds gezien als een pest. Onterecht, want de plant bevat een hoog gehalte aan gunstige eiwitten, en kan een oplossing zijn voor leegstaande serres, het overschot aan varkensmest of het lozen van restwaters in de aquacultuur.  

Heb je een leegstaande serre? Of betaal je je blauw aan mestverwerking?

Flanders' Food, Inagro, UGent en Vives willen daarom sterk inzetten om ook in Vlaanderen het tij te keren. Maar dit kunnen we niet zonder de inbreng van de landbouwers en verwerkende industrie. Daarom worden jullie uitgenodigd om deel te nemen aan de workshop: “Eendenkroos en waterlinzen in Vlaanderen”. Deze gaat door in Inagro op vrijdag 30 oktober 2020 van 12u30 tot 15 u. Dankzij jullie inbreng kunnen we de ontbrekende schakels aanpakken om van de waterplant een rendabele teelt te maken.

 

Agenda  

 

  • 12:30 –  13:00 Inspirerende lunch met waterlinzenproevertje
  • 13:00 –  13:30 Presentaties over de kweek en toepassingen van eendenkroos en waterlinzen
  • 13:30 – 13:45 Inspirerende getuigenis Tony Martens
  • 13:45 – 14:45 Rondetafelgesprekken
  • 14:45 – 15:00 Wrap-up

 

Na de brainstorm hebben jullie de mogelijkheid om de eendenkrooskweek van Inagro te bezichtigen. Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen voor 23 oktober 2020 via dit inschrijvingsformulier.

 

Win één van de vijf pakketten Heuvellandwijn

Om het komende project kracht bij te zetten, is Inagro op zoek naar de mening van de landbouwers. Dit peilen we door middel van een enquête. We kijken in de eerste plaats naar glastuinbouwers en varkenshouders die hun eigen mestverwerking uitvoeren. Maar we horen graag de mening van iedereen die actief is in de landbouwsector.

Aarzel dus niet, laat je stem horen, en maak kans op één van de vijf pakketten Heuvellandwijn ter waarde van 30 €. De enquête invullen, neemt amper drie minuten van je tijd in beslag.Voor meer vragen kan je terecht bij reindert.devlamynck@inagro.be.