Op het trayveld van Inagro is de bloemaanleg van de rassen Elsanta en Sonata al volop bezig. Wil je weten hoe ver jouw plantgoed al staat? Wij helpen je graag met een bloemknoponderzoek.  

Volg de bloemaanleg van je aardbeiplantgoed op met een bloemknoponderzoek

Dit jaar staan er 2 soorten trayplanten op het trayveld van Inagro: Elsanta en Sonata. Beide rassen staan er mooi groen bij, maar met het blote oog kan je moeilijk oordelen over de ontwikkeling van de bloemen. Uit de analyse van de bloemen onder de microscoop blijkt dat de ontwikkeling van de bloemen al volop aan de gang is. De topbloem verkeert bij beide rassen reeds in stadium 3. Dit betekent dat de eerste ontwikkelingen van de kroonbladeren al zichtbaar zijn.  


Wil je weten hoe ver jouw plantgoed al ontwikkeld is? Wij helpen je graag met een bloemknoponderzoek.
Bij een topbloemonderzoek tellen we het aantal knoppen en bepalen we het stadium en de hoogte van de topbloem. De kostprijs van een topbloemonderzoek bedraagt €50 per staal. Bij een volledig bloemknoponderzoek gaan we het stadium van iedere knop bepalen. Zo’n onderzoek bedraagt €120 per staal. De samenwerking tussen Inagro en REO veiling laat toe dat één staal van 5 planten gratis kan worden geanalyseerd.

 
Wat moet je doen?
- Verwittig Jolien Claerbout, zodat we je bloemknoponderzoek kunnen inplannen.
- Neem een staal (5 representatieve planten) verspreid over je perceel.
- Vul het formulier in en voeg dit toe aan je staal of stuur het digitaal door.
- Breng je staal zo snel mogelijk naar Inagro, zodat we het in de koeling kunnen stoppen en de tijd tussen staalname en bloemknopanalyse kunnen beperken. Je geeft het staal steeds af aan het onthaal van het labo of stopt het na de kantooruren in de nachtkluis.  
 
Zodra we je staal hebben ontleed, sturen we je een digitaal rapport op.  
 
Wil je een staal binnenbrengen of heb je nog vragen?
Contacteer Jolien Claerbout via jolien.claerbout@inagro.be of 051 27 33 83
Gekoppelde thema's & sectoren: Aardbeien