Inagro is in veel thema’s en sectoren actief. Op onze proefvelden doen we heel wat onderzoek naar nieuwe teelten, technieken en innovaties. Daarnaast hebben we ook een ruim aanbod van diensten. Met de unieke demonamiddag 'Inagro te velde!' met focus op groenten willen we onze innovaties en dienstverlening bundelen en demonstreren op 1 locatie!  

  
Demonamiddag Inagro te velde met focus op groenten! Tips en tricks voor jouw bodem, bemesting en gewasbescherming
Programma:

We ontvangen je graag op dinsdag 13 oktober tussen 13 u en 18 u. Tijdens deze gratis belevingsnamiddag geven we tips & tricks voor jouw bodem, bemesting en gewasbescherming.  

Na een succesvolle eerste editie in 2019 hebben we het programma dit jaar aangepast en vooral toegespitst naar groentetelers. De locatie is gewijzigd en de demonstratie-eilanden liggen dichter bij elkaar.

     

Programma
 

De demonstraties en rondleidingen gaan meerdere keren door tussen 13 u en 18 u. Kies zelf welke eilanden je wilt bezoeken. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan wordt er met vaste looplijnen gewerkt.  

  • Eiland 1: Gewasbescherming in en rond de omgeving: De meerwaarde van de functionele agro-biodiversiteit staat in de kijker en we vertellen hoe het nu juist in elkaar zit met de afstandsregels, bufferzones en meterstroken die gerespecteerd moeten worden.
  • Eiland 2: Bemesting, bodem en innovatie: Krijg meer uitleg over ons denitrificatiebekken en onze proefveldbemester en kom meer te weten over innovatieve teelten die op Inagro uitgetest worden!
  • Eiland 3: Gewasbescherming in prei: Op dit eiland lichten we de rassenproeven in prei toe en nemen we een kijkje naar de resultaten van mechanische onkruidbestrijding in prei.
  • Eiland 4: Gewasbescherming in kolen: Rassenproeven bloemkolen 2e vrucht, spruitkolen en witte kool komen hierin ruim aan bod, maar ook onderzoek in spuittechnieken in spruitkool en valorisatiemogelijkheden van spruitkoolstokken worden besproken.
  • Eiland 5: Irrigatie en bemesting in en na kolen: Binnen dit eiland kom je meer te weten over het project Irrigatie 2.0 die focust op kwalitatief irrigatiewater. Maar er is nog meer! Ook het effect van inwerken van oogstresten en inzaaien van vanggewassen wordt onder de loep genomen én je ziet er de mogelijkheden van precisielandbouw.

Bekijk het programma op www.inagro.be/tevelde.

Diverse onderzoekers en adviseurs zijn aanwezig om al jouw vragen te beantwoorden. 


 
     
Blijf op de hoogte van Inagro te velde! via www.inagro.be/tevelde       
Logobanner_InagroTeVelde.png

      

  • Projecten “Spuittechniek in de akkerbouw onder de loep”, “GroenteNAdvies” en “Onkruidbestrijding 2.0 met slimme combinatie van chemie en techniek” zijn demonstratieprojecten duurzame landbouw van het Departement Landbouw en Visserij. Meer info: www.vlaanderen.be/pdpo.
  • WaterProtect, Nutri2Cycle, Nutriman en Smartprotect worden gefinancierd met steun van het Europees Horizon 2020 Onderzoeks- en Innovatie programma resp. onder overeenkomst Nr. 727450, 773682, 818470 en 862563.
  • Dit initiatief kreeg GMO steun en kadert mee binnen het PDPO project ‘Watertalk’ en wordt mogelijk gemaakt met steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.
      
 
Praktisch:
Datum:
dinsdag 13 oktober 2020
Begintijd:
13u00
Eindtijd:
18u00
Locatie:
Godelievegronden, ter hoogte van Koolzaadstraat 3, Rumbeke-Beitem
Kostprijs:
Gratis deelname.
Inschrijven:
 Schrijf je in via www.inagro.be/inschrijven
Activiteit fytolicentie. Breng je identiteitskaart mee!

Activiteit fytolicentie. Breng je identiteitskaart mee!