Inagro onderzoekt via een meerjarige veldproef de stikstofefficiëntie van herwonnen meststoffen in vergelijking met kunstmest, en hun invloed op het milieu. Herwonnen meststoffen (of nutriënten) zijn meststoffen die producten van verschillende oorsprong omvatten, zoals dierlijke mest, maar ook bv. groenafval uit recreatiegebieden. Belangrijk is dat die meststoffen een behandeling krijgen voor ze aangewend worden. Tijdens de webinar krijg je toelichting welke invloed deze herwonnen meststoffen hebben op de groei en opbrengst van maïs en voorjaarsspinazie, alsook hun invloed op het milieu doorheen hun ganse levenscyclus.    

   
Webinar: Leer de waarde van herwonnen meststoffen herkennen
Programma:

  • Wat zijn herwonnen meststoffen?
  • Virtueel proefveldbezoek bemestingsproef
  • Toelichting veldproef: producten, carbon footprint
  • Vraagstelling

   
Praktisch    

De webinars zullen doorgaan via MS Teams. Na inschrijving krijg je kort voor de start van de webinar een e-mail met toegangslink. Op het aangekondigde uur van de webinar kan je via deze link inloggen om de webinar te volgen.    
Wil je nog wat meer informatie over MS Teams of over hoe die webinars juist werken? Klik dan op deze link.   
  

   

 

 
ReNu2Farm_80620.jpg

Renu2Farm_80620_2.png 
Deze demo kadert in het Interreg-project ReNu2Farm, de H2020-projecten Nutri2Cycle (nr 773682), Nefertiti (nr 772705) en Nutriman (nr 818470) en komt tot stand met de steun van onze partners en cofinanciers.
 
 
Praktisch:
Datum:
donderdag 18 juni 2020
Begintijd:
10u00
Eindtijd:
11u00
Locatie:
Via een link naar MS Teams die je na inschrijving ontvangt via je e-mailadres, kan je van thuis uit deze webinar meevolgen.
Kostprijs:
Gratis deelname.
Inschrijven:
 Schrijf je in via https://bit.ly/2AfDa3v