Eén maand na onze eerste 'Bio@Inagro' maken we opnieuw een rondje door het proefbedrijf biologische landbouw van Inagro om een tussentijdse stand van zaken op te maken. De aanhoudende droogte in het voorjaar 2020 is ondertussen historisch. Uiteraard is dat ook voelbaar op het proefbedrijf, al valt de impact tot nog toe mee. Juni wordt kritischer. Dankzij een doordachte aanpak van de niet-kerende grondbewerking kunnen we de vochtreserve in de grond op peil houden en alsnog planten in vochtige grond. Het droge weer maakt de mechanische onkruidbestrijding makkelijker. Een gepaste regenbui zou niettemin welkom zijn.

“Bio@Inagro” op jouw scherm – deel 2

Omwille van de coronabeperkingen geven we in de komende maanden via korte videofilmpjes 'Bio@Inagro' regelmatig een korte update van de proefveldwerking en de stand van de gewassen op het proefbedrijf biologische landbouw van Inagro. Zo is minstens een virtueel proefveldbezoek mogelijk. Suggesties en reacties zijn welkom.

Bio@Inagro_Startbeeld.png

> Bekijk de tweede Bio@Inagro.

> Herbekijk de eerste Bio@Inagro.

 

Meer info
Heb je suggesties of bemerkingen over onze videofilmpjes? Heb je vragen over de veldwerkzaamheden of de gewassen? Neem dan zeker contact op met Lieven Delanote via lieven.delanote@inagro.be of 051 27 32 50.


Abonneer je op ons YouTube-kanaal en blijf op de hoogte van al ons videonieuws!
Door het coronavirus schrapt Inagro alle activiteiten (binnen én buiten) tot en met 8 juni. Ook daarna blijft het moeilijk om activiteiten te organiseren, rekening houdend met alle opgelegde maatregelen en de regelgeving rond social distancing. Daarom zetten we volop in op digitale adviesverlening én kennisdeling! Abonneer je op ons YouTube-kanaal en blijf op de hoogte van ons videonieuws!  
Gekoppelde thema's & sectoren: Biologische Productie