Op federaal niveau wordt de evolutie van de verspreiding van het coronavirus regelmatig geëvalueerd. Ook wij volgen de ontwikkelingen op de voet. Voor de organisatie van onze evenementen moeten we de geldende richtlijnen naleven. Ook als evenementen terug zouden mogen doorgaan, zullen we voorzichtigheid aan de dag moeten leggen. Daarom namen we nu al een aantal beslissingen voor evenementen in het najaar.

Evenementen in tijden van corona - update

Evenementen zomer en najaar 2020

Sinds 8 juni kunnen outdoorevenementen opnieuw doorgaan, rekening houdend met alle veiligheidsmaatregelen. Indoorevenementen en bezoeken blijven geschrapt tot en met 31 augustus. Onder de geannuleerde evenementen vallen:

  • bezoeken van scholen, universiteiten en andere groepen aan Inagro, met of zonder gids
  • andere activiteiten (zoals studiedagen, studieclubs en proefveldbezoeken), zowel in Inagro als op een andere locatie
  • beurzen.

Als we opnieuw evenementen mogen organiseren, dan zal ons gevraagd worden om voorzichtigheid aan de dag te leggen. Daarom nemen we volgende maatregelen:

  • Inagro schrapt alle indoorevenementen tot en met 31 augustus. Vanaf 1 september volgen we in eerste instantie het advies van de overheid op. Als evenement opnieuw fysiek mogen plaatsvinden, dan zullen de veiligheid van de deelnemers en de haalbaarheid van de verplichtingen bepalend zijn. We evalueren evenement per evenement.
  • Voor outdoorevenementen zullen de veiligheid van de deelnemers en de haalbaarheid van de verplichtingen bepalend zijn. Ook outdoor evalueren we evenement per evenement wat mogelijk is. We houden zo lang mogelijk alle opties (fysiek of digitaal) open.
  • De komende weken en maanden evalueren we de respons van de land- en tuinbouwers op de digitale alternatieven. Dat kan bepalend zijn in de afweging om een evenement fysiek of digitaal te laten doorgaan.

 

Deelname Open Bedrijvendag 2022 in plaats van dit najaar  
 
Inagro heeft beslist om de deelname aan Open Bedrijvendag op 4 oktober 2020 te verplaatsen naar 2022. Die beslissing is gebaseerd op deze factoren:  
  • De komende maanden ligt onze focus maximaal op de dienstverlening naar onze belangrijkste stakeholders, de land- en tuinbouwers. We hebben heel wat fysieke en digitale evenementen te organiseren in het najaar. Een groot fysiek evenement voor het brede publiek is momenteel niet onze prioriteit.
  • Voor veel bedrijven is een deelname aan Open Bedrijvendag commercieel belangrijk. Via die weg benadrukken ze hun ondernemerschap. Met onze deelname willen we voornamelijk de innovatiekracht, de duurzaamheidsinspanningen van de sector en onze specifieke rol als praktijkgerichte onderzoeksinstelling in de kijker zetten. Zo hebben we heel wat te vertellen en te demonstreren. Rekening houdend met de beperkingen en voorzorgsmaatregelen door corona kunnen we die boodschap niet ten volle uitdragen.
  • We vrezen dat de opkomst dit najaar kleiner zal zijn dan in andere jaren. De financiële kost en de inspanningen bereiken zo niet volledig hun doel.
  • In 2021 plannen we heel wat activiteiten rond de opening van Agrotopia, ook voor het brede publiek.

 

Is er een alternatief voor de geannuleerde indoor- of geschrapte outdooractiviteiten?  

Ja, zeker! In samenwerking met de teams communicatie en IT werken onze onderzoekers en adviseurs momenteel aan videolessen en webinars, zodat we onze actuele kennis en ons advies met jou kunnen delen. We bekijken voor welke evenementen we een gepast digitaal alternatief kunnen aanbieden. Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte.

TIP: abonneer je nu al op ons YouTube-kanaal.

 

Via onze website en nieuwsbrief informeren we je tijdig over de actuele toestand.    

Gekoppelde thema's & sectoren: -- Algemeen --