Het IWT-project ‘Ecologie van courgettevirussen in Vlaanderen’ is dan wel al enkele jaren geleden afgerond, toch blijft de problematiek relevant. De cultivarkeuze is een belangrijke preventieve maatregel om virusaantaantasing terug te dringen. Sommige cultivars hebben namelijk een hoge resistentie of tolerantie tegen virusaantasting. Voor bijkomend onderzoek zijn we dringend op zoek naar aangetaste courgetteplanten.

Gezocht: courgetteplanten met virusaantasting

We willen de nieuwe courgetterassen testen op tolerantie tegen de meest voorkomende courgettevirussen. Daarvoor zijn we dringend op zoek naar aangetaste planten.  

> Heb je een plant die een van de symptomen op onderstaande foto's heeft? Neem dan contact op met Sofie Darwich via 051 27 33 05 of sofie.darwich@inagro.be.  

 

TIP! In de folder “Duurzame beheersing van courgettevirussen” staan alle belangrijke maatregelen beschreven om virusaantasting te beperken of te vermijden. Naast een doorgedreven bladluisbestrijding, onkruidbestrijding en oogsthygiëne kunnen virusresistente of virustolerante rassen jou veel opbrengstverlies en kopzorgen besparen.
 

vingervormigheidcourgette.jpg
 

symptomatischevruchtaanplant.jpg


virus aangetaste plant.JPG

mozaiekcourgette.jpg

 

 
Gekoppelde thema's & sectoren: Biologische Productie | Glasgroenten | Groenten Open Lucht