Nu de zaai- en plantwerkzaamheden goed zijn opgeschoten, vergt de onkruidbestrijding de volle aandacht. In de biologische landbouw evolueert de mechanisatie voor onkruidbestrijding snel en worden de technieken steeds performanter. Ook in gangbare landbouw is er een vernieuwde interesse voor mechanische onkruidbestrijding.

Video: Nieuwe wiedeggen en schoffelmachines staan garant voor efficiënte onkruidbestrijding

De Treffler-wiedeg is vandaag een standaardmachine en maakt dat de wiedeg meer dan ooit een basismachine is voor wie aan mechanische onkruidbestrijding wil doen. Stilaan proberen ook ander merken Treffler bij te benen. Een nieuwe schoffelmachine lijkt nog altijd sterk op de schoffelmachine van oudsher, maar wordt steeds vollediger in uitvoering. Camera en RTK-GPS-besturing vinden volop ingang.

Tijdens de Werktuigendagen in Oudenaarde op 20 en 21 september 2019 organiseerde Inagro in samenwerking met de beursorganisatie een demonstratie mechanische onkruidbestrijding en werden een tiental machines gedemonstreerd. Via deze video-opname brengen we de nieuwste machines in beeld en wijzen we op enkele aandachtspunten. FIBL uit Zwitserland verzorgde deze video-opname in het kader van het Europese project Nefertiti.

>> Bekijk hier de video.

Werktuigendagen_12052020_play.png


Abonneer je op ons YouTube-kanaal en blijf op de hoogte van al ons videonieuws!
Door het coronavirus schrapt Inagro alle activiteiten (binnen én buiten) tot en met 8 juni. Ook daarna blijft het moeilijk om activiteiten te organiseren, rekening houdend met alle opgelegde maatregelen en de regelgeving rond social distancing. Daarom zetten we volop in op digitale adviesverlening én kennisdeling! Abonneer je op ons YouTube-kanaal en blijf op de hoogte van ons videonieuws!  
 201809nefertiti.PNG

In een vorig nieuwsbericht hebben we kort ook de verschillende machines besproken.