We legden vorig jaar een rassenproef aan met veldsla 4e gamma. Amely, Bonvita en Veyron bleken in deze proef de beste keuze te zijn voor de zomerteelt van veldsla met levering voor het 4e gamma. De kiemingsproblemen van Audace onder warme omstandigheden staken opnieuw de kop op. Festival is gevoeliger voor lepelblad.

Veldsla zomerrassen 4e gamma - Audace soms problemen met kieming bij hoge temperaturen

Amely, Bonvita en Veyron vertoonden in warme omstandigheden een heel goede kieming, wat onder meer resulteerde in een homogene gewasstand. Dat werd gecombineerd met een mooie opbrengst. Amely was iets gevoeliger voor de vorming van lepelblad en kende een minder egale bladkleur. Bonvita heeft een duidelijke nerftekening. Het is nog onduidelijk hoe de afnemers daarop zullen reageren. Veyron is een beloftevolle nieuwkomer.

De kiemingsproblemen van Audace bij warme omstandigheden lijken nog niet helemaal van de baan. Festival is een middelmaat die weinig aanleg heeft tot het vormen van spruiten, maar met een grotere gevoeligheid voor lepelblad. Canyon, Tauro en Vision zijn eerder compacte types die wat tegenvallen in homogeniteit.

> Bekijk het volledige verslag van deze proef.

Gekoppelde thema's & sectoren: Glasgroenten