Voldoende voedsel is één van de basisbehoeften. Daarom werkt de land- en tuinbouwsector volop verder tijdens de coronacrisis. En wij willen jou daarbij helpen met advies op maat! Je kan je vertrouwde contactpersoon nog altijd bereiken via e-mail of telefoon. Er zijn tegenwoordig ook heel veel verschillende mogelijkheden beschikbaar om een videocall of teleconferentie op te zetten. Daar maken we in deze tijden handig gebruik van. Onze adviseurs zijn helemaal klaargestoomd om jou via video te bereiken. Benieuwd hoe dat verloopt? Of nog niet overtuigd? Lees dan verder!

Jouw advies op maat via videocall? Onze adviseurs zijn er klaar voor

De voorbije dagen hebben onze adviseurs zich bijgeschoold in videobellen. Onze IT-dienst en enkele gedreven medewerkers deelden kennis en wisselden ervaringen uit. Regelmatig organiseren we intern een videoconferentie om onze adviseurs de nodige kennis te geven waarmee ze jou van actuele adviezen kunnen voorzien. Nu zijn we helemaal klaar om jou online bij te staan met advies op maat! Laat je begeleiden door onze medewerkers…

 

Welke toepassing gebruikt Inagro?

Skype, Teams, Zoom, Facetime, Whatsapp … er zijn heel wat kanalen beschikbaar om videogesprekken op te zetten. Wij verkiezen om te werken in Office365, want Microsoft Teams leent zich daar heel goed voor.

 

Wat heb je nodig?

Het enige wat je nodig hebt om efficiënt te kunnen werken, is een internetverbinding en een microfoon. Heb je geen geluidsboxen aan je vaste pc, dan kan je een koptelefoon gebruiken. Heb je ook een camera of webcam, dan kan je ook videobeeld delen met elkaar. Heb je een webcam maar deel je liever geen beeld, dan kan je altijd je video uitschakelen.

 

Hoe gaat dat dan in zijn werk?

Het principe is vrij eenvoudig. Of je met 2 of 200 deelnemers bent, dat maakt op zich niets uit. En je hoeft ook helemaal niets te downloaden.

Een adviseur zal je een uitnodiging bezorgen via e-mail. Daarin staat een link “Deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering”. Als je op de link klikt, start je internetbrowser automatisch op. Klik op “Microsoft Teams openen” en daarna op “Deelnemen op het web”. Nu hoef je enkel nog op “nu deelnemen” te klikken en je videogesprek wordt opgestart. Onze adviseur helpt je verder op weg.
 
 
En lukt dat eigenlijk wel allemaal?
 
Onze adviseurs gingen deze week al virtueel de baan op om jullie bij te staan met advies. En met succes!
 
Fotos_Blog_Corona_Videobellen2.jpgCVBB-begeleider Anneline Brouckaert deelt haar ervaring: “Ik gaf deze week intensieve bedrijfsbegeleiding via video en dat ging zeer goed. Zelfs voor een landbouwer die weinig ervaring heeft met IT, is dit eenvoudig op te starten. Ik begeleidde de landbouwers eerst telefonisch tot ze de weg naar het videogesprek gevonden hadden. Via het videogesprek kan ik documenten tonen aan de landbouwer en uitleg geven. Het gesprek gaat in twee richtingen, net als in een echt gesprek. We hebben alles kunnen behandelen wat we aan de tafel ook zouden bespreken. De landbouwers waarmee ik contact had, waren op het einde van het gesprek tevreden. Ik hoop dat veel landbouwers dit zien zitten de volgende weken. Ik ben er alvast klaar voor!”
 
Fotos_Blog_Corona_Videobellen.jpgOnderzoeker Ilse Louwagie wisselde via een videogesprek ervaringen uit met een groepje jonge melkveehouders: “De jonge melkveehouders, allen laatstejaars van VABI, wisselen al het hele schooljaar kennis uit via een online platform Workplace. Daar kunnen we ook eenvoudig een groepsgesprek organiseren. Dat deden we vorige week voor het eerst. Het voelde net als een studieclub, maar dan op een nieuwe manier! Zo konden we kennis en ervaring delen, rekening houdend met de coronarichtlijnen. Ook de leden van Bedrijfsadvisering Melkveehouderij proeven eerstdaags van dit nieuwe systeem. We trachten via de nieuwe kanalen toch kennis tot bij de melkveehouders te krijgen.”
 

Heb je nog vragen?
 
Neem contact op met onze klantenservicedesk via klantenservice@inagro.be of 051 27 32 00.
Gekoppelde thema's & sectoren: -- Algemeen --