Het Europese project Nutri2Cycle loopt intussen al bijna anderhalf jaar. De projectpartners willen nutriëntenkringlopen sluiten om zo een duurzame landbouw te garanderen. Ben je benieuwd naar nieuws en updates over het project? Lees dan zeker verder!

Nieuws uit Nutri2Cycle

In een vorig nieuwsbericht werd het project Nutri2Cycle aangekondigd. De doelstellingen van het project zijn ook gebundeld in een overzichtelijke flyer. Intussen loopt het project bijna anderhalf jaar, waardoor het tijd is voor een update! De onderzoekers van het project communiceren projectresultaten via een driemaandelijkse nieuwsbrief. In de rest van dit nieuwsbericht vatten we de belangrijkste punten samen.

> Bekijk de meest recente nieuwsbrief.


ESNI 2020 uitgesteld naar 26-27 oktober

Door de coronacrisis is het ESNI-event, dat normaal gepland stond op 22-23 mei, uitgesteld naar 26-27 oktober. Op de conferentie zal een volledige sessie gewijd worden aan Nutri2Cycle om het sluiten van nutriëntenkringlopen te stimuleren en zo een duurzame ontwikkeling te garanderen.

> Bekijk meer informatie en schrijf in.

 

Nutri2Cycle op PERM

Op 17 juni vindt in Wenen de vierde editie plaats van Phosphorus in Europe Research Meeting (PERM). Nutri2Cycle komt er samen met nog een aantal andere EU-projecten uitgebreid aan bod.

> Bekijk het voorlopige programma.


Effecten van huidige technieken en managementsystemen op CNP-kringlopen binnen Europa

Nutri2Cycle stelde een rapport op over de impact van Europese en nationale wetgevingen op nutriëntenkringlopen in dierlijke en plantaardige productie, en hoe die wetgeving staat tegenover bepaalde mestbewerkingsstappen. Dat is vooral interessant nu het SafeManure-verhaal voor een stroomversnelling kan zorgen in de versoepeling van het gebruik van herwonnen meststoffen. Bovendien stelden de onderzoekers ook een rapport op over hoe het sluiten van nutriëntenkringlopen doorheen de tijd werd ervaren.

> Bekijk meer info.

 

Benieuwd naar meer?

Raadpleeg de website van Nutri2Cycle voor extra informatie en regelmatige updates over het project.


20200410_N2C.png


Gekoppelde thema's & sectoren: Bodem En Bemesting | Energie En Groene Grondstoffen