Omdat voedsel een basisbehoefte is, mogen land- en tuinbouwbedrijven blijven werken in coronatijden. Maar we moeten de maatregelen van de federale overheid wel strikt naleven, zoals “social distancing”. Ook wij bij Inagro zoeken creatieve oplossingen voor die afstandsregels. Zo monteerde onze technisch medewerker infrastructuur Jean alvast de nodige scheidingswanden op onze aardappelplantmachine en de kolenplantmachine. Bekijk ons creatief idee in het filmpje in dit nieuwsbericht. Of deel jouw idee met ons, zodat we sectorgenoten kunnen inspireren.

Correct werken in coronatijden? We helpen elkaar met creatieve ideeën

Sinds 17 maart gelden strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wie werkt in een cruciale sector en zijn taken niet via thuiswerk kan uitvoeren, mag aan het werk blijven. We moeten de afstandsregels (“social distancing”) wel zo goed mogelijk respecteren. De politie controleert streng! Als het voor bedrijven onmogelijk is om aan de verplichtingen te voldoen, riskeren ze een boete of moeten ze zelfs hun deuren sluiten.

 

Creatief aan de slag voor de werkzaamheden op het veld
 
Met het voorjaar in volle opmars zijn de werkzaamheden op het veld al gestart. Wat vandaag niet gezaaid of geplant wordt, zal later dit jaar geen oogst opleveren. Veel land- en tuinbouwers moeten dus aan het werk. Ook bij ons gaan de werkzaamheden op de proefvelden door, rekening houdend met de geldende preventiemaatregelen.
 
Gelukkig kunnen we elkaar helpen door onze creatieve ideeën te delen. Onze technisch medewerker infrastructuur Jean ging alvast op zoek naar een oplossing voor de plantwerkzaamheden in aardappelen en kolen. Hij voorzag onze machines van eenvoudig verwijderbare scheidingwanden, zodat onze medewerkers geen fysiek contact hebben. We evalueren het prototype en verbeteren het idee waar nodig.
 
 
 
 
 
We helpen elkaar!
  • Heb je een vraag? Worstel je met moeilijkheden? Of wil je graag meer weten over ons creatief idee? Neem contact op met ons via klantenservice@inagro.be. Onze adviseurs blijven voor jou paraat staan met advies.

 

  • Heb je zelf iets bedacht om met corona en de maatregelen om te gaan? Deel jouw idee met ons, zodat we sectorgenoten kunnen inspireren. Bezorg een foto of een kort filmpje via e-mail naar klantenservice@inagro.be of een Whatsapp-bericht naar 0487 57 22 65. Wij delen jullie initiatieven via een volgende nieuwsbrief.

In moeilijke tijden kunnen we elkaar meer dan ooit helpen en steunen!
Gekoppelde thema's & sectoren: Akkerbouw | Groenten Open Lucht | -- Algemeen --