Op 22 april organiseren de projectmedewerkers van BioBoost een slotevent in Naaldwijk, Nederland. Op basis van de ervaringen die we opgedaan hebben in het project en de verschillende pilots zullen we de mogelijke nieuwe oplossingen delen tijdens een slotconferentie. Dat zal een mooie gelegenheid zijn om kennis uit te wisselen en nieuwe ideeën op te doen over biogebaseerde innovaties en de valorisatie van reststromen. Ook jij bent welkom!

Welkom op het slotevent van BioBoost

De circulaire economie wordt steeds belangrijker voor de (glas)tuinbouw. Er zijn veel uitdagingen te overwinnen. Kwalitatief hoogwaardige, betaalbare, veilige en gezonde tuinbouwproducten worden de standaard, terwijl afval niet meer bestaat. Circulair ondernemen vraagt om innovatie en anders denken. En net de tuinbouwsector is in staat het verschil te maken en oplossingen te bieden. De tuinbouwsector staat bekend om de hoge toegevoegde waarde.

Tijdens het slotevent zullen verschillende sprekers de toekomst van de circulaire tuinbouw bespreken en de lessen delelen die ze uit het project trokken. Sprekers leggen uit hoe zij (technisch, organisatorisch/ sociaal en financieel) hebben bijgedragen aan een meer circulaire economie. Voorzitter van de dag is Rob Veenman.

> Inschrijven is gratis en kan via deze link.


Het programma 

12.00 u: Receptie met lunch en gelegenheid tot marktbezoek.

12.45 u: Start programma; opening door dagvoorzitter, ontvangst door Albert Abee, wethouder van de gemeente Westland.

13.00 u: Dries Maes, Vlaamse overheid

13.25 u: Jason Drew, oprichter van AgriProtein

13.50 u: Rob Elias, directeur van Biocomposites Center Bangor University

14.20 u: Koffie- en theepauze met gelegenheid tot marktbezoek

15.00 u: Projectvoorbeelden BioBoost, diverse sprekers

16.15 u: Hugo de Boon, Fruitleather Rotterdam

16.45 u: Slotwoord

17.00 u: Netwerkborrel met mogelijkheid tot marktbezoek

18.00 u: Einde van het event


Het congres zal ook een markt hebben waarbij verschillende projectresultaten en -producten worden tentoongesteld. Zo kan je voelen en proeven wat circulariteit inhoudt. Daarnaast kan je een gesprek aangaan met de initiatiefnemers om uit de eerste hand te horen wat het betekent om een nieuw product te ontwikkelen. Wie weet levert dat ook nieuwe ideeën op, die we graag met jou bespreken.

 


biobooooost.png