Elk jaar wordt in november, februari en april een enquête gehouden bij Vlaamse en Waals aardappeltelers. De totale Belgische voorraad werd begin februari geraamd op 2,40 miljoen ton aardappelen. Dat betekent dat 56 % van de totale productie bewaaraardappelen nog in stock ligt. Dat is hetzelfde percentage als de voorbije jaren.

Voorraad aardappelen begin februari

In februari dit jaar ligt de voorraad 190.000 ton hoger dan de voorbije vijf seizoenen (+9%). De huidige voorraad is de op één na hoogste van de afgelopen 5 jaar. Enkel in februari 2018 (recordoogst 2017) lag de voorraad begin februari nog zo’n 15 % hoger (2,81 miljoen ton). De aardappelen liggen gelijk verdeeld over Vlaanderen en Wallonië.

De enquête rond de aardappelvoorraden kadert in het programma Landbouwcentrum Aardappelen, met de medewerking van Fiwap en Carah. In Vlaanderen staan Inagro en PCA in voor de bevraging en verwerking van de resultaten.

 

> Lees het volledige artikel op de website van PCA.

 

Inagro werkt in partnerschap met de vzw PCA. De Vlaamse vzw PCA, met zetel in Kruishoutem, coördineert alle onderzoek in aardappelen. Alle resultaten en mededelingen worden gebundeld op de website van de vzw PCA. Ook de afdeling akkerbouw van Inagro plaatst haar kennis en advies op die website.

Gekoppelde thema's & sectoren: Akkerbouw