De vraag naar biologische geitenmelk stijgt sterk. De markt- en prijsvooruitzichten zijn veelbelovend. Organic Goatmilk Coöperatie zoekt een twintigtal nieuwe bedrijven. Daarom organiseert Bio zoekt Boer een infonamiddag voor kandidaatstarters en omschakelaars. We zijn daarvoor te gast bij een ervaren biologische geitenhouder.

Infonamiddag biologische geitenhouderij op woensdag 29 januari

Halfweg december deelde de Organic Goatmilk Coöperatie mee dat ze op zoek is naar geitenhouders die willen omschakelen en geïnteresseerden die een biogeitenbedrijf willen starten. De redactie van Boer&Tuinder sprak met Johan Devreese, algemeen secretaris van OGC: "We zijn een coöperatie waarin de leden elkaar nog kennen. We hebben 55 leden in Vlaanderen, Nederland en het Duitse Nordrhein-Westfalen. We hebben meer dan 20 klanten in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk."

"Vorig jaar steeg de consumptie van biologische verse voeding en zuivel in België met 15%. Dat is heel veel, zeker als je weet dat de consumptie van algemene voeding met slechts 1,5% steeg en het jaar voordien zelfs licht daalde", meldt Johan in het artikel in Boer&Tuinder.

> Lees het volledige artikel uit Boer&Tuinder! (16 januari 2020 • Bron: Boerenbond)

 

Infonamiddag biologische geitenhouderij Zaffelare

Om de vraag naar biogeitenmelk te kunnen bijhouden en het marktleiderschap van OGC te kunnen behouden, is de coöperatie op zoek naar nieuwe geitenhouders. Heb je interesse in de sector? Ben je bereid een geitenhouderij te starten of jouw bedrijf om te schakelen? Neem dan zeker deel aan de infonamiddag op 29 januari in Zaffelare.

> Bekijk de uitnodiging voor alle praktische info.

> Schrijf je in via www.innovatiesteunpunt.be/kalender of info@innovatiesteunpunt.be of 016 28 61 02.

 

Foto: Basiel Dehasselair
Tekst: Boerenbond