De afgelopen zomers werden we geconfronteerd met aanhoudende periodes van droogte en watertekort. Dat had grote gevolgen in de (West-Vlaamse) landbouwsector. Daarom streven wij ernaar om West-Vlaanderen meer 'waterrobuust' te maken. Het doel is om zoveel mogelijk water beschikbaar te hebben voor de landbouw, en dit zo dicht mogelijk bij de locaties waar het water nodig is. Inagro wil daarbij helpen, maar daarvoor willen we eerst een beter zicht krijgen op jouw visie op het hele droogteverhaal. Vul deze korte vragenlijst in en maak kans op een gratis ticket voor Agro-Expo!

Doe mee en win jouw gratis ticket voor Agro-Expo!

De West-Vlaamse landbouw moet beter gewapend zijn tegen langdurige droge periodes. In het ideale geval kan iedere landbouwer 100% voorzien in het water dat hij nodig heeft. Wij willen daarbij helpen, maar hebben eerst een beter zicht nodig op de visie van West-Vlaamse landbouwers op het hele droogteverhaal en hoe jij je beter wenst te wapenen in de toekomst.

>> Vul daarom deze korte vragenlijst in en maak kans op een gratis ticket voor Agro-Expo!

Bij deelname ga je akkoord met het wedstrijdreglement.

 

Watermakelaar helpt je zoeken naar allerhande vormen van beschikbaar en bruikbaar water

Dries Mergaert is de nieuwe 'watermakelaar' bij Inagro. Een leuke term, maar wat houdt het precies in? Zijn taak bestaat erin om op zoek te gaan naar allerhande vormen van beschikbaar en bruikbaar water: het Fotowebpaginawaterbuffer_DriesMergaert.pngwateraanbod. Denk bijvoorbeeld aan bruikbaar gezuiverd afvalwater, voorradig regenwater (eventueel van grote verharde oppervlaktes) en beschikbaar oppervlaktewater. We willen dat water zo efficiënt mogelijk beschikbaar stellen voor de landbouwers in de omgeving: de watervraag.

Heb je dus vragen of ideeën omtrent watervoorziening in jouw regio, zie je zelf mogelijkheden en wil je graag dat wij de mogelijke opties verder onderzoeken, aarzel dan zeker niet om Dries te contacteren via dries.mergaert@inagro.be of 051 14 03 62.

 

InterregVLN.png

Gekoppelde thema's & sectoren: Water | -- Algemeen --