Langzaam maar zeker doen technieken rond precisielandbouw hun intrede in de Vlaamse land- en tuinbouw. Naast GPS-sturing zijn ook bodemscans, gewasmetingen en plaatsspecifieke bemestingstechnieken aan een opmars bezig. Op de website www.groentenprecies.be zetten we alles even op een rijtje.  

Alles over precisielandbouw in de groenteteelt op nieuw kennisplatform GroentenPrecieS

In het VLAIO-project “WikiLeeks” worden diverse technieken uitgetest op proef- en praktijkpercelen om informatie te verzamelen over de bodemtoestand en de gewasontwikkeling. Uiteindelijk willen we met die informatie taakkaarten opstellen die het mogelijk maken om preipercelen plaatsspecifiek te bemesten. De verzamelde kennis over de ingezette technologie is vanaf nu, samen met informatie over alternatieve sensoren en technieken, terug te vinden op het nieuwe kennisplatform www.groentenprecies.be.

 

Diverse precisielandbouwtechnieken onder de loep

De website belicht vier verschillende domeinen: GPS-sturing, bodemscans, gewasmetingen en plaatsspecifieke bemestingstechnieken. Binnen elk domein kan je zowel de basisinfo als uitgebreide technische fiches terugvinden. Ook wordt telkens de link naar specifieke merken en leveranciers meegegeven. Tijdens het project zullen we de informatie regelmatig aanvullen en updaten.

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en projecten

We tonen ook een overzicht van diverse nieuwsitems en actuele projecten, gerelateerd aan precisietechnologie in de groenteteelt. Aankondigingen van demonstraties, workshops en proefveldbezoeken vullen we in de toekomst eveneens aan.

 

Adviesmodule rond precisietechnieken

Via GroentenPrecieS hebben telers ook de mogelijkheid om in dialoog te gaan met onderzoekers en informatie en advies in te winnen rond de mogelijkheden van precisielandbouw. Als je een vraag hebt over de meerwaarde van precisietechnologie op jouw bedrijf, neem dan via de website gerust contact op met één van de projectpartners. Wij helpen je graag verder!

 

Meer info
 
Wil je meer info over het WikiLeeks-project of denk je dat jouw product of project aansluit bij het kennisplatform GroentenPrecieS? Contacteer gerust Tim De Cuypere via tim.de.cuypere@inagro.be (051 27 32 87) of Eva Ampe via eva.ampe@inagro.be (051 14 03 18).
 

20190621_161512.jpg

Het kennisplatform GroentenPrecieS kadert in het VLAIO LA-traject “WikiLeeks: preciezer prei telen met precisielandbouw” en is een initiatief van Inagro, ILVO, KU Leuven, VITO, PSKW en PCG. Financiering is mogelijk dankzij het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

20190212_WikiLeeks.png

Gekoppelde thema's & sectoren: Groenten Open Lucht | Smartfarming