In Ieper zorgen vele land- en tuinbouwers dag in, dag uit voor voedsel op ons bord. Kom kennis maken met enkele landbouwers, kom meer te weten over het landbouwgebeuren in onze streek en proef van enkele lokale producten in Het Perron. Maak je keuze uit de korte keten markt, een lezing, kookworkshop, fototentoonstelling of film, of geniet van een hele landbouwnamiddag. Iedereen is van harte welkom!

Ieper smaakt naar meer
Programma:
15.00 u:
Opening markt korte keten door schepenen Valentijn Despeghel en Patrick Benoot.
Kom kennis maken met de producten uit eigen streek. Enkele lokale producenten stellen trots hun producten voor.
 
16.30 u:
Lezing ‘West-Vlaamse landbouw in cijfers’ door Lieven Louwagie, Provincie West-Vlaanderen, kabinet landbouw. Deze lezing schetst een duidelijk beeld van de vele facetten van de landbouw in onze streek. Wie zijn onze land- en tuinbouwers eigenlijk en wat produceren ze?
Deelname is gratis, inschrijven is gewenst.
 
17.00 u:
Kookworkshop met lokale - en seizoensproducten door Koen Heughebaert van de Groene Hemel. Na het koken krijgt u een volledige maaltijd aangeboden voor de prijs van 15 euro.
Inschrijven kan via www.hetperron.be. Het aantal deelnemers is beperkt.
 
18.00 u:
Lezing ‘Duurzame innovatieve ontwikkelingen in de landbouw’ door Greet Ghekiere, Inagro, Manager Onderzoek en Ontwikkeling en Adjunct-Directeur.
De landbouw van vandaag is niet meer de landbouw van vroeger. Nieuwe ontwikkelingen zorgen voor een betere productie, maar ook de aandacht voor het milieu en duurzame landbouwtechnieken is niet meer weg te denken.
Deelname is gratis, inschrijven is gewenst.
 
19.00 u:
Vernissage fototentoonstelling ‘Henri’ van Caroline Dewilde, huisfotograaf van Het Perron. Officiële opening door Valentijn Despeghel, Schepen van Cultuur.
Henri's wereld is begrensd: zijn boerderij, zijn erf, het landschap, de wolken, de insecten, de tijd is héél stil blijven staan.
Sinds 7 jaar documenteert Caroline Dewilde het leven van Henri, een bejaarde boer die een wezenlijk onderdeel was van haar kindertijd.
 
20.15 u:
‘Wat hebben we verdiend vandaag?’, een documentaire van Victoria DeLuxe en Brecht Vanhoenacker.
Filmmaker Brecht Vanhoenacker volgde anderhalf jaar lang werk en leven op zes Oost-Vlaamse landbouwbedrijven. De landbouwers vertellen over de hindernissen waar zij elke dag mee geconfronteerd worden en nemen de tijd om uit te leggen waarom ze met hart en ziel voor hun stiel gekozen hebben en blijven kiezen. Een aanrader voor iedereen.
 
Meer info
landbouw@ieper.be of T 057 451 674
Praktisch:
Datum:
zaterdag 7 december 2019
Begintijd:
15u00
Eindtijd:
20u30
Locatie:
Cultuurcentrum Het Perron, Fochlaan 1, Ieper
Kostprijs:
Deelname is gratis, inschrijven is gewenst.
Inschrijven:
 
Inschrijven is gewenst via landbouw@ieper.be.
Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding