Bataat of zoete aardappel is een knolgewas dat de laatste jaren aan populariteit wint. Bataat telen kan perfect in Vlaanderen en Nederland, al brengt het de nodige uitdagingen met zich mee. Het is vaak een zoektocht naar geschikt plant- en stekmateriaal. Er steekt veel tijd in de keuze van het ras, en de teelttechniek is anders dan bij de klassiekere teelten. Leer, denk en discussieer mee tijdens onze interactieve inspiratiesessie op woensdag 4 december 2019.

Inspiratiesessie 'het potentieel van bataat in de korte keten en biologische landbouw'
Programma:

WAT?
PCG en Vives Hogeschool lichten hun onderzoek toe. Nadien gaan we in kleine groepen brainstormen over de knelpunten en mogelijkheden van bataat. Tijdens deze inspiratiesessie willen we luisteren naar jouw praktijkervaring. Wat vind jij als (biologische) landbouwer in de korte keten belangrijk bij de teelt? Denk hierbij aan vraagstukken over opbrengst, smaak of kwaliteit, het promoten van de (thuis)verkoop, de rassenkeuze en de gewenste knolvorm.

WAAROM?
Met de verkregen informatie gaan de onderzoekers van het PCG en Vives Hogeschool actief aan de slag om praktijkgerichte ondersteuning te kunnen bieden.

VOOR WIE?
Landbouwers met of zonder ervaring met de teelt en die bataat via korte keten of CSA (willen) verkopen. Landbouwers die zowel actief zijn in de biologische als in de conventionele landbouw zijn welkom.


PROGRAMMA

13.30 u Ontvangst
13.30 u
  • Verwelkoming - het potentieel van bataat - door Sophie Waegebaert, Inagro
  • Zoektocht naar geschikt en gezond plantgoed - door Angelo Dewitte, Vives Hogeschool
  • Teelttechniek, rassenkeuze en consumentenonderzoek- door Annelien Tack, PCG
14.15 u Koffiepauze
14.30 u Inspiratie- en brainstormsessie rond de mogelijkheden en knelpunten van de teel van bataat.
 
Plenaire discussie en samenvatting.
17.30 u Netwerkmoment - met verrassende bataathapjes


Plaatsen zijn beperkt, dus...
> Schrijf je snel in!

Meer info
Voor vragen mail of bel Sophie Waegebaert
E sophie.waegebaert@inagro.be, T 051 14 03 30
 
logobanner_GAGF.JPG
'Het project ‘Growing a green future’ is gefinancierd binnen het Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu.  

Praktisch:
Datum:
woensdag 4 december 2019
Begintijd:
13u00
Eindtijd:
17u30
Locatie:
Inagro, Ieperseweg 87, Rumbeke-Beitem
Kostprijs:
Gratis
Inschrijven:
 
Inschrijven is verplicht via deze link.
Inschrijven kan tot 25 november, de plaatsen zijn beperkt. We stellen zelf een groep samen en brengen je tijdig op de hoogte.

Door in te schrijven en aanwezig te zijn verklaar je je akkoord met ons privacybeleid. Meer info op: www.inagro.be/privacyverklaring.