Op 22 en 24 oktober steken de pocketboeren terug de koppen bijeen nu Pocketboer 2 van start is gegaan. We nodigen een veertigtal uitbaters van kleinschalige installaties uit op één van de bijeenkomsten in Essen (22/10) en Lo-Reninge (24/10). Liet ook jij (recent) een kleine installatie bouwen en ben je benieuwd naar ervaringen van andere uitbaters? Sluit gerust nog aan!

Pocketboeren komen opnieuw samen

Tijdens deze bijeenkomsten krijgen uitbaters van pocketvergisters de mogelijkheid om met collega’s te delen hoe de uitbating van hun pocketvergister loopt. We bespreken de vragen en uitdagingen die uitbaters eerder formuleerden, samen met pistes voor verder onderzoek. Op de agenda van volgende bijeenkomsten staan onder andere de aanpak van condenswater in het biogas, maatregelen rond veiligheid en schuimdetectie en perspectieven rond steun.

De bijeenkomsten zijn uitsluitend voor uitbaters van pocketvergistingsinstallaties en partnerorganisaties in dit project. Het doel is de uitbaters een platform te geven waar ze in een open sfeer hun ervaringen kunnen delen en behoeften aan onderzoek en ondersteuning kunnen formuleren. Aan de bijeenkomst is altijd een bezoek aan een pocketvergister gekoppeld.

Mede met inhoudelijke ondersteuning vanuit het VLAIO LA-onderzoeksproject Pocket Power kon de eerste operationele groep alvast een aantal veranderingen teweegbrengen. Zo hebben we...

  • de werkelijke werking van de installaties en de impact daarvan op de rendabiliteit van enkele installaties in beeld gebracht;
  • orde gekregen in een aantal steundossiers;
  • technische en administratieve knelpunten aangekaart bij diverse instanties (waaronder overheden en constructeurs);

Dat zorgde er mee voor dat de installaties die vandaag gebouwd worden ook anders uitgevoerd worden dan voorheen. Met Pocketboer 2 blijven we die innoverende sector minimaal twee jaar verder ondersteunen.


Meer info
20191015_partners.jpg