Zonnig weer, interessante demonstraties en een drukbezochte beursstand mét gratis emmers waren onze ingrediënten voor een geslaagde editie van de voorbije Werktuigendagen. Onkruidbestrijding, zowel mechanisch als via robots, en het beheer van akkerranden waren de twee centrale thema’s op onze stand. We demonstreerden diverse machines, gaven tips en je kon meedoen aan onze wedstrijd om kans te maken op een smartphone! Lees in dit nieuwsbericht het verslag van het zonnige Werktuigendagenweekend! 

 
Kopie van Dit waren de Werktuigendagen 2019 ...

Mechanische onkruidbestrijding is in opmars
 

Het gebruik van herbiciden om aan onkruidbestrijding te doen staat onder druk. Steeds meer effectieve producten verliezen hun erkenning en moeten plaats maken voor duurdere en/of minder effectieve middelen. Daarnaast leren we vanuit de biologische sector dat de technieken om aan mechanische onkruidbestrijding (MOB) te doen enorm geëvolueerd zijn. Precisiewiedeggen, cameragestuurde schoffels en robots zorgen voor heel goede praktijkresultaten. 

Tijdens de Werktuigendagen werden de verschillende wiedeggen en schoffelmachines gedemonstreerd. Ook de voor- en nadelen per machine werden besproken.  

Ondanks de enorme vooruitgang blijft schoffelen een vrij tijdrovende bezigheid. In omstandigheden waarbij arbeidskosten hoog kunnen oplopen, is een besparing op arbeid altijd relevant. Vandaar ook dat het inzetten van robots in de toekomst niet langer fictie zal blijven. De aanwezige robot demonstreerde dat hij perfect autonoom de rijen van het gewas kon volgen zonder schade toe te brengen aan het gewas.  

WTD_2019_1.pngMaai de rand en hou het proper!  


Naast de demonstraties over mechanische onkruidbestrijding kon je op onze beursstand ook terecht voor advies en tips rond het beheer van de 1-meter teeltvrije zone. Volgens de wetgeving mag er geen grondbewerking meer uitgevoerd worden op de 1-meter teeltvrije zone. Veel constructeurs en machineverdelers zetten dan ook volop in op het beheer van die 1-meter strook. Tijdens de Werktuigendagen kon je kennis maken met verschillende types randenmaaiers die bruikbaar zijn in de meest uiteenlopende situaties. Voor iedere landbouwer bestaat dus zeker een oplossing.  

 
Banner_WTD_3_2019.png

 


Nam je deel aan onze wedstrijd?  


Op onze beursstand kon je kans maken op een smartphone. Daarvoor moest je een korte vragenlijst over mechanische onkruidbestrijding invullen en een schiftingsvraag beantwoorden. Meer dan 800 bezoekers namen deel aan de wedstrijd. Binnenkort maken we de winnaar bekend. Hou onze nieuwsbrief in de gaten!  

>> Herbekijk hier ons filmpje van de Werktuigendagen 2019 Heb je vragen over ons dienstenaanbod? Neem dan contact op met info@inagro.be!
 

 
Gekoppelde thema's & sectoren: -- Algemeen --